17. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Rūdolfs, Viviāna
Sākuma lapa » Sabiedrība » LIZDA: Ir svarīgi, lai jaunais modelis nepasliktinātu pašreizējo situāciju
LIZDA: Ir svarīgi, lai jaunais modelis nepasliktinātu pašreizējo situāciju
Autors: BNA / 25. aprīlis 2016, 17:27
Pirmdien, 25. aprīlī, ar sagatavoto pedagogu atalgojuma modeli tiks iepazīstināti sociālie un dialoga partneri. Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) jauno pedagogu atalgojuma modeli pagaidām vērtē piesardzīgi.


Intervijā LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga norādīja, ka satraucošs fakts ir tas, ka valdības rīcības plānā nav iekļauti konkrēti punkti attiecībā uz pirmsskolas un augstākās izglītības jomā strādājošajiem, tāpēc arodbiedrība cer saprast, kas tieši tuvākajā laikā sagaida šos cilvēkus – ja ne no 1.septembra, tad 2017.gada 1.janvāra.

Vanaga norādīja, ka skolotāji ļoti cer, ka būs pozitīvi elementi visiem izglītības jomā strādājošajiem, tomēr arodbiedrība vērsīs uzmanību, lai pilnveidotajos ministru kabinetu noteikumu ņemtas vērā lietas, par ko iepriekš LIZDA rīkoja streiku – bērnudārzu audzinātāju algām, mazajām skolām, atbalsta personāla atalgojums un augstākajā izglītībā strādājošo atalgojums.

“Būtiski arī, lai šie pilnveidojumi nepasliktinātu pašreizējo situāciju strādājošajiem,” pauda Vanaga.

Jau vēstīts, ka jaunais pedagogu atalgojums paredz, ka šogad, no 1.septembra līdz gada beigām, papildus jau esošajai pedagogu atalgojuma valsts mērķdotācijai 304 miljonu apmērā būs pieejami vēl deviņi miljoni eiro, kas pilnam gadam veido papildu 27 miljonus eiro.

Pašlaik pedagogu atalgojumu regulējošie noteikumi nosaka, ka zemākais iespējamais atalgojums vispārizglītojošo skolu pedagogiem ir 420 eiro par likmi. Sagatavotais atalgojuma modelis paredz ievērojamu pieaugumu minimālajam pedagogu atalgojumam.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats