28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujuma pieļauj Belēviča atkāpšanos
Straujuma pieļauj Belēviča atkāpšanos
Autors: BNA / 25. aprīlis 2016, 17:20
Ja līdz jūlijam netiks izstrādāts jaunais veselības finansēšanas modelis, veselības ministram Guntim Belēvičam būtu jāuzņemas atbildība un jāatkāpjas no amata, uzskata bijusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).


Intervijā LNT Straujuma norādīja, ka pašlaik veselības nozares pārstāvjiem nav skaidri pateikts, kāds būs rīcības plāns un valda neizpratne.

Viņa norādīja, ka gadījumā, ja līdz jūlijam netiks izstrādāts jaunais veselības finansēšanas modelis, veselības ministram Guntim Belēvičam būtu jāatkāpjas no amata.

Jau ziņots, ka Latvijā veselības aprūpe šogad % no iekšzemes kopprodukta (IKP) saņem mazāko finansējumu kopš 2001. gada, un tas ir vairāk nekā divas reizes mazāks, salīdzinot ar vidējo veselības aprūpes finansējumu ES: 3% pret 7% no IKP. Šāda Latvijas politiķu rīcība ir klajā pretrunā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) un EK ieteikumiem Latvijai. Diemžēl sekas ir smagas: veselības aprūpes pieejamība Latvijā ir vissliktākā ES, pieaug gan rindas ārstniecības iestādēs, gan arī invaliditāte un mirstība.

Arodbiedrības nemierā ar notiekošo veselības aprūpes sistēmā 1.maijā rīkos tautas sapulci. Paredzams, ka tajā varētu piedalīties ap 1000 cilvēku.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats