28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vējonis par situāciju veselības nozarē: Tāpat kā karos jāsēžas pie galda
Vējonis par situāciju veselības nozarē: Tāpat kā karos jāsēžas pie galda
Autors: BNA / 20. aprīlis 2016, 15:45
Līdzīgi kā premjers Māris Kučinskis, arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka veselības nozares pārstāvju protests neatrisinās problēmu un labākais risinājums būtu savstarpēja diskusija.


Intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” Vējonis atzina, ka pašreizējais finansējums veselības aprūpei Latvijā ir nepietiekams un mazs, piebilstot, ka aktuāls jautājums ir arī to efektivitāte.

Vienlaikus prezidents norādīja, ka nezinot, cik daudz naudas, iespējams, būtu jāiegulda veselības nozarē un šajā jautājumā esot gatavs uzklausīt veselības ministra Gunta Belēviča viedokli.

Savukārt runājot par 1. maijā gaidāmo arodbiedrību protestu, Vējonis, līdzīgi kā premjers Māris Kučinskis, to noraidīja, sakot, ka arodbiedrībām un mediķiem vajadzētu sēsties pie sarunu galda ar Veselības ministriju un mēģināt panākt kompromisu.”Izejot ielās, protams, var paust savu neatkarību. Mēs esam demokrātiska valsts, un šīs tiesības var izmantot, bet, vai tas vienmēr noved pie rezultāta? Diemžēl tā varbūt nav. Tāpat kā karos ir jāsēžas pie galda,” sacīja prezidents.

Prezidents norādīja, ka veselības nozares problēmas nedrīkst risināt uz budžeta deficīta rēķina, skaidrojot, ka jebkurš budžeta deficīts ir aizņemšanās, un tas nozīmē, ka tā mums tāpat būs jārod līdzekļi, kā šo aizdevumu atdot.  Tā vietā prezidents par labu variantu atzīst obligātas veselības apdrošināšanu.

Jau vēstīts, ka Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) protesti, prasot lielāku finansējumu veselības aprūpei, notiks 1.maijā.

Protestā aicināti piedalīties ne tikai mediķi, bet arīdzan sabiedrība, lai cīnītos par savām tiesībām uz pieejamu veselības aprūpi.

Tautas sapulces provizoriskais nosaukums būs „Par cilvēka cienīgu dzīvi un darbu veselam un izglītotam cilvēkam”.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats