28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pensiju sistēmas ieņēmumi šogad būs lielāki nekā izdevumi
Pensiju sistēmas ieņēmumi šogad būs lielāki nekā izdevumi
Autors: BNA / 2. marts 2016, 8:27
Pēc 100 gadiem Latvijas pensiju sistēmai nebūtu nekādu problēmu ar stabilitāti, uzskata labklājības ministrs Jānis Reirs (V).



Intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” Reirs norādīja, ka Latvijas pensiju sistēma varēja pārdzīvot ekonomisko krīzi un izglābt pensijas. Pēc ministra domām, arī pēc 100 gadiem Latvijas pensiju sistēmai nebūtu nekādu problēmu ar stabilitāti.

“Šogad un nākamgad ir pirmie gadi, kad peniju sistēmas ienākumi būs lielāki nekā izdevumi. Tas nozīmē, ka mēs varam ne tikai pielāpīt sistēmu, bet arī veidot uzlabojumus,” sacīja Reirs.

Tāpat ministrija domā par iespējam uzlabot situāciju mazo pensiju saņēmējiem – tiem, kas strādājuši, piemēram, lauksaimniecībā, un saņem mazas pensijas, kā arī tiem, kuriem ir mazāks darba stāžs, bet darbs bijis kaitīgos apstākļos.

Komentējot Eiropas Komisijas kritiku par Latvijas pensiju sistēmu, Reirs norādīja, ka cilvēki, kas saņem minimālo atalgojumu saņem arī mazas pensijas un pieaug nabadzības risks, tāpēc ir svarīgi veikt sociālās iemaksas, jo nemaksājot nodokļus, būs ievērojamo mazākas pensijas.

“Ja nav sociālo iemaksu, tad pensija ir pabalstu, nevis uzkrājuma līmenī. Jebkura atalgojuma veids, kas tiek saņemts vai nu aploksnē, vai netiek maksāti nodokļi, noved pie tā, ka pensija netiek saņemta kā atalgojums, bet kā pabalsts,” uzsvēra Reirs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pensija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats