18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lipinska nepiekrīt BVKB izteikumiem par Rīgas cirka ēkas bīstamību
Lipinska nepiekrīt BVKB izteikumiem par Rīgas cirka ēkas bīstamību
Autors: BNA / 12. februāris 2016, 10:04
Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska uzskata, ka Būvniecības Valsts kontroles biroja (BVKB) izteikumi par to, ka Rīgas cirka ēka draud sabrukt, ir pārspīlēti.



Piektdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes”, Lipinska norādīja, ka Rīgas cirks veidos krīzes situācijas komisiju, kura izskatīs veidu, kādā uzņēmums beidz pastāvēt. Tāpat Rīgas cirks paziņojis sadarbības partneriem ārpus Latvijas par to, ka izbeigs savu darbību.

Vienlaikus Lipiniska īsti nepiekrīt BVKB apgalvojumiem, ka Rīgas cirka ēka ir tik sliktā stāvoklī, ka tai draud sabrukšana.

“Stāties Būvniecības kontroles lēmumam mēs stāties nevaram. Laikam tas mūsu sabiedrībai ir vajadzīgi – lai cirka nebūtu,” piebilda Lipinska.

Vienlaikus viņa norādīja, ka Rīgas cirks vēl nav saņēmis konkrētus solījumus no Kultūras ministrijas (KM) par iespējamu palīdzību.

Rīgas cirka ēka nav droša ekspluatācijā un tās darbība jāpārtrauc nekavējoties, ceturtdien pavēstīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-T/LNNK).

“Rīgas cirks vienkārši var sabrukt, to nepieciešams slēgt,” ar tādu paziņojumu šonedēļ nāca klajā Būvniecības valsts kontroles biroja (BKVB) direktors Pēteris Druķis.

Viņš skaidroja, ka Rīgas Cirka ēka jau ir sašķiebusies uz ielas pusi un apdraud gājēju drošību. Lai arī pērn vasarā Rīgas cirkam bija uzdots novērst apdraudējumus, Rīgas cirka ēka līdz šim tā arī nav piedzīvojusi nekādus uzlabojumus, un īpašnieki nav darījuši praktiski neko situācijas uzlabošanai.

Iepazīstoties ar BKVB pēdējā ēkas apsekojuma rezultātiem, pieņemts lēmums slēgt Rīgas cirku.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats