28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Belēvičs piekrīt tiesībsarga secinājumiem par kvotu sistēmu
Belēvičs piekrīt tiesībsarga secinājumiem par kvotu sistēmu
Autors: BNA / 8. februāris 2016, 13:01
Pateicoties tam, ka tiesībsargs Juris Jansons ir sācis pētīt kvotu sistēmu veselības nozarē, iespējams, izdosies veselībai izcīnīt papildus finansējumu, tā šorīt LTV raidījumam “Rīta Panorāma” pauda veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).


Ministrs atzinīgi vērtēja tiesībsarga Jura Jansone iesākto pētījumu par kvotu sistēmu veselības nozarē, norādot, ka viņa izmantotā argumentācija ir pamatota un pavisam iespējams ar to būs iespējams panākt papildus naudu veselības aprūpei.

Vienlaikus Belēvičs piebilda, ka, ja tiesībsargs būtu pieķēries šim jautājumam pirms gada, varbūt jau tad būtu izdevies panākt lielāku finansējumu.

“Tiesībsarga secinājumiem, ka naudas ir nepietiekami un ka likumā nav atrunāts precīzi, kas tad ir valsts garantētais minimums, es pilnībā piekrītu,” uzsvēra Belēvičs.

Pagājušajā nedēļā iepazīstinot ar Tiesībsarga biroja pētījumu “Latvijas valsts garantētā medicīniskās palīdzības minimuma atbilstība cilvēktiesību standartam”, Jansons pauda, ka kvotu sistēma veselības aprūpē nav noteikta nevienā likumā un nav uzskatāma par adekvātu.

Runājot par kvotu sistēmu, Jansons norādīja, ka tās nav noteiktas nevienā likumā. Viņš skaidroja, ka no tiesiskās vienlīdzības viedokļa tas jau neiztur kritiku – ja ir virkne ar pacientiem, kas ir uzspējuši uz valsts apmaksāto izmeklējumu, tad tie, kas ir nokavējuši vai tā nauda ir beigusies, tad viņiem tas ir jādara par savu naudu.

“Kvotu sistēma nav adekvāta. Otrām kārtām, kāpēc tā ir antikonstitucionāla – tā nav noteikta nevienā likumā,” sacīja Jansons.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats