28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Šadurskis: Pedagogu atalgojuma sistēmas reforma ir jāpabeidz iespējami ātri
Šadurskis: Pedagogu atalgojuma sistēmas reforma ir jāpabeidz iespējami ātri
Autors: BNA / 3. februāris 2016, 8:59
Pedagogu atalgojuma sistēmas reforma ir jāpabeidz iespējami ātri – šā gada pavasarī, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja partijas “Vienotība” izglītības un zinātnes ministra amata kandidāts Kārlis Šadurskis.


Šadurskis pauda viedokli, ka pedagogu atalgojuma sistēmas reformai jābūt gatavai līdz pavasarim, lai skolotāji pirms vasaras atvaļinājuma zinātu, kas viņus sagaida jaunajā mācību gadā pēc 1. septembra.

Savukārt runājot par tā sauktajām tikumiskas audzināšanas normām, Šadurskis norādīja, ka neplāno ieviest tikumības vadlīnijas tādā veidā, kā tas plānots iepriekš. Saeima vadlīniju ieviešanu atbalstīja pērn vasarā, ko jau toreiz Šadurskis esot uzskatījis par atgriešanos viduslaikos, atzīst izglītības ministra amata kandidāts.

Šadurska skatījumā tos varētu padarīt “mazliet mūsdienīgus”, cenšoties sabiedrībai un skolotājiem izskaidrot, ka tie nenozīmē cenzūru.

Jau vēstīts, ka partija “Vienotība” izšķīrās izglītības un zinātnes ministra amatam virzīt Kārli Šadurski.

Zināms, ka arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) jau paudusi viedokli, ka izglītības un zinātnes ministra amatā vēlētos redzēt partijas “Vienotība” Saeimas deputātu Kārli Šadurski.

Intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” LIZDA vadītāja Inga Vanaga atklāja, ka no diviem “Vienotības” virzītajiem kandidātiem izglītības ministra amatam – līdzšinējo Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Kārli Šadurski un 12.Saeimas deputātu Intu Dālderi, arodbiedrības izvirzītajiem kritērijiem atbilsts Kārlis Šadurskis.
BIZNESS.LV viedoklis





Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Izglītība, Kārlis Šadurskis, pedagogu atalgojuma modelis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats