24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Gulbis un Krūmiņš vairās no t. s. Lemberga prāvas
Gulbis un Krūmiņš vairās no t. s. Lemberga prāvas
Autors: Ritums Rozenbergs, Uldis Dreiblats / NRA.lv / 18. janvāris 2016, 9:46
Lai arī miljonāri Ainārs Gulbis un Jūlijs Krūmiņš bija vieni no t. s. Lemberga lietas radīšanas galvenajiem iniciatoriem, viņi kārtējo reizi neatsaucās tiesas pavēstei ierasties uz liecību sniegšanu Rīgas apgabaltiesā.




Šā gada pirmajā tiesas sēdē pagājušajā ceturtdienā bija plānots pratināt abus miljonārus. Tiesa abiem savlaicīgi bija izsūtījusi pavēstes, taču abi kārtējo reizi uz tiesu neieradās, ziņo NRA.lv

Tiesnesis Boriss Geimans, rūpīgi nopētot klātesošos tiesas zālē, konstatēja, ka «Jūlijs Krūmiņš šodien nav ieradies. No Krūmiņa nav saņemta arī nekāda informācija. Viņš nav ieradies, un nav arī nekāda iesnieguma».

Savukārt par A. Gulbja neierašanās iemesliem tiesnesis informēja, ka ir saņēmis no miljonāra juridiskās palīdzības sniedzējas Inetas Malahovskas iesniegumu, kurā lakoniski esot teikts, ka «cietušais Ainārs Gulbis nevar ierasties tiesā, jo ārstējas ārpus Latvijas Republikas».

A. Gulbim t. s. Lemberga prāvā piešķirts cietušā statuss, savukārt J. Krūmiņam sākotnēji bija divi statusi – cietušā pārstāvja un liecinieka statuss. Dažos procesuālajos dokumentos viņš minēts arī kā cietušais. Kādā statusā šobrīd figurē J. Krūmiņš, nav saprotams, jo tiesas zālē tas netika paziņots.

Tiesa pērnā gada vasaras nogalē abiem piemēroja piespiedu atvešanu uz tiesu. Pildot tiesas rīkojumu, policisti bija devušies uz abu deklarētajām dzīvesvietām, taču sastapuši tur tikai slēgtas durvis un apsargus. Abi miljonāri tiesai iesnieguši dokumentus ar ārstu parakstītām slimību diagnozēm. Kā izskanēja no tiesneša B. Geimana tiesas zālē, abu slimību aprakstos norādīts, ka viņi veselības stāvokļa dēļ nevarot nokļūt līdz Abrenes ielai un ilgstoši uzturēties tiesas sēžu telpās.

Ja par A. Gulbja atrašanās vietu un stāvokli tiesu vēl informē juridiskās palīdzības sniedzēja, tad par J. Krūmiņa faktisko veselības stāvokli informē vienīgi dzeltenā prese. Tā par J. Krūmiņa faktisko veselības stāvokli sniedz pilnīgi pretēju informāciju, nekā tā atspoguļota viņa tiesā iesniegtajās ārstu izziņās.

Gadumijas žurnāla Kas Jauns vāku rotā J. Krūmiņa un skaistas jaunas blondīnes fotogrāfija ar parakstu «Miljonāram Krūmiņam 72 gados jauna mīlestība». Žurnālā apgalvots: «Jūlijs Krūmiņš aizvien ir vitalitātes pārpilns un vislabāk jūtas gados jaunu daiļavu kompānijā. Miljonārs smej, ka, ņemot vērā viņa gadu skaitu, Anna (tā pati blondīne, kura redzama žurnālā fotogrāfijās) viņam šajā dzīvē varētu būt beidzamā mīlestība.» «Viņa ir mans pēdējais mīlas pūtiens,» Kas Jauns teicis J. Krūmiņš. No žurnāla publikācijas kļūst saprotams, kāpēc J. Krūmiņam arī pirms mīlestības ar Annu nav bijis laika ierasties tiesā. Izrādās, viņš lencis citu daiļu meiteni: «Pirms dažiem gadiem miljonārs bija kā apburts ar sabiedrībā zināmās modeles Māras Kampernovas (tagad Māra Sleja) daili. Jau pirmajā sastapšanās reizē Jūlijs Mārai bija gatavs kaut zvaigznes no debesīm nonest. Slaidajai jaunkundzei Krūmiņš teica: «Saki visu, ko vēlies, – automašīnu vai jel ko citu –, un tas tev būs.»

Ja jau, kā apgalvots žurnālā, J. Krūmiņš labi jūtas daiļu sieviešu kompānijā, tad viņš pilnīgi droši varēja nākt arī uz t. s. Lemberga prāvu, kuru tiesā trīs skaistas tiesneses.

Tiesa nepaziņoja, kā saistībā ar procesa dalībnieku nenākšanu uz tiesu tā rīkosies tālāk. Atbilstoši likumam, abu miljonāru liecības var nolasīt tiesā tikai tad, ja radušies patiesi objektīvi apstākļi, kas liedz viņiem ierasties tiesā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gulbis, Krūmiņš Lembergs, tiesa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats