29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kučinskim varētu būt nepieciešamais atbalsts Saeimā
Kučinskim varētu būt nepieciešamais atbalsts Saeimā
Autors: BNA / 12. janvāris 2016, 13:40
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītajam premjera amata kandidātam, Saeimas deputātam Mārim Kučinskim varētu pietikt balsu skaits Saeimā, liecina neoficiāla informācija.


Vairāku politiķu paustais liecina, ka Kučinskis esot piekritis kļūt par premjera amata kandidātu, jo esot pārliecināts par atbalstu Saeimā, bez kura, visticamāk, nebūtu piekritis kandidēt uz Ministru prezidenta krēslu.

Lai arī partijas “Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa pārliecinoši apgalvojusi, ka partija neatbalstīs ZSS premjera amata kandidātu, Kučinski esot gatavi atbalstīt atsevišķi partijas deputāti, kuri vidū ir Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs, Veiko Spolītis, Ints Dālderis, Andrejs Judins u.c.

Arī Nacionālā apvienība (NA) paudusi gatavību strādāt Kučinska vadītā valdībā.

Jau vēstīts, ka pirmdien Zaļo un zemnieku savienība premjera amatam izvirzījusi Saeimas deputāta Māra Kučinska (ZZS) kandidatūru.

Zaļo un zemnieku savienības valdi neapmierina ieilgusī neskaidrība un vilcināšanās Ministru prezidenta amata kandidātu meklējumos tikai vienas partijas rindās.

“Līdz šim publiski apspriestajām Ministru prezidenta amata kandidatūrām nav bijis ne sabiebrības, ne Saeimas vairākuma atbalsta, tāpēc ZZS valde uzskata, ka jaunās valdības izveides process draud nonākt strupceļā. Turklāt šāda neskaidra situācija vēl vairāk mazina sabiedrības jau tā zemo uzticēšanās līmeni Saeimai, valdībai un politiskajām partijām,” norādīts paziņojumā.

Tāpat šodien partijas turpina sarunas ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Māris Kučinskis, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats