25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » ZZS pagaidām nenosauc savu premjera amata kandidātu
ZZS pagaidām nenosauc savu premjera amata kandidātu
Autors: BNA / 28. decembris 2015, 16:06
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pagaidām negrasās nosaukt savu premjera amata kandidātu, pēc ZZS valdes un frakcijas kopsēdes paziņoja frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.


Šodien ZZS Saeimas frakcijas un valdes kopsēdē bija paredzēts apspriest divus iespējamos Ministru prezidenta amata kandidātus – pašreizējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu un Saeimas deputātu Māri Kučinski. Tāpat netika izslēgts, ka varētu izskanēt vēl kāda kandidāta vārds.

Vienlaikus jau iepriekš izskanēja apgalvojums, ka šodien ZZS varētu arī nenosaukt savu premjera amata kandidātu, ko pēc sēdes apstiprināja arī Brigmanis.

Brigmanis paziņoja, ka ZZS pagaidām tomēr nenosauks savu premjera amata kandidātu un ieturēs pauzi. Iespējams, tas saistāms ar iepriekš izskanējušos apgalvojumu, ka ZZS gaidīs, ko nolems “Vienotība”. Vienlaikus gan skaidrs, ka “Vienotība” virzīs partijas līderes Solvitas Āboltiņas kandidatūru, jo viņa atzīta par vienīgo “Vienotības” premjera kandidāti.

Jau vēstīts, ka no ZZS puses kā iespējamie kandidāti iepriekš publiski nosaukti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, deputāts Māris Kučinskis un Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un labklājības ministrs Uldis Augulis, kuri atteikušies no kandidatūras.

Savukārt no no partijas “Vienotība” premjera amatam izvirzīta šī brīža partijas līdere Solvita Āboltiņa. Partijas neklātienes balsojums liecina, ka Āboltiņas izvirzīšanu nav atbalstījusi premjere Laimdota Straujuma, kā arī seši “Vienotības” frakcijas deputāti – Ints Dālderis, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs, Veiko Spolītis un Ilze Viņķele.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats