20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » ZZS premjera amatam varētu virzīt Jāni Dūklavu
ZZS premjera amatam varētu virzīt Jāni Dūklavu
Autors: BNA / 28. decembris 2015, 11:17
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts, visticamāk, varētu būt pašreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš atzīts par primāro kandidātu Ministra prezidenta amatam, pirmdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.


Līdzīgi kā šorīt intervijā Latvijas Radio atzina ZZS ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks, arī Brigmanis norādīja, ka nevar apsolīt, ka pirmdien ZZS nosauks savu premjera amata kandidātu. Vienlaikus viņš uzsver, ka ZZS noteikti nāks klajā ar savu kandidātu.

Uz jautājumu, kurš varētu kļūt par ZZS izvirzīto kandidātu, viņš norādīja, ka primāra kandidatūra premjera amatam ir pašreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš pats ir paudis gatavību pretendēt uz šo posteni, pirms tam pārliecinoties, vai viņam ir nepieciešamais atbalsts Saeimā.

"Dūklava kandidatūra ir primāra, bet būs vēl sarunas un tad redzēsim, kā mums veiksies," sacīja Brigmanis, norādot, ka aktuāla ir arī Saeimas deputāta Māra Kučinska kandidatūra.

Savukārt Brigmanis, ņemot vērā to, ka būdams ZZS ietilpstošās Zemnieku savienības priekšsēdētājs, personīgi vairāk atbalsta Dūklava kandidatūru.

Jau vēstīts, ka no ZZS puses kā iespējamie kandidāti iepriekš publiski nosaukti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, deputāts Māris Kučinskis un Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un labklājības ministrs Uldis Augulis, kuri atteikušies no kandidatūras.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats