28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vilks: Premjera amats ir vienīgā Āboltiņas iespēja palikt politikā
Vilks: Premjera amats ir vienīgā Āboltiņas iespēja palikt politikā
Autors: BNA / 22. decembris 2015, 10:21
Valdības vadītājas amats ir partijas “Vienotības” līderes Solvitas Āboltiņas vienīgā iespēja palikt politikā arī nākotnē, uzskata bijušais ministrs bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.


Otrdien intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” Vilks pauda viedokli, ka Laimdotas Straujumas demisija bijusi vēlme nevis mainīt politiku valstī, bet gan nomainīt “vienu dāmu ar otru”.

Viņaprāt vajadzēja dot iespēju Straujumai un viņas valdībai strādāt līdz galam, minot, ka “tāds šovs” nebija vajadzīgs. Ja būtu bijusi reāla vēlme kaut ko mainīt, tad to būtu vajadzējis darīt jau pirms vēlēšanām.

Viņš norādīja, ka “Vienotības” priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa cenšas palikt politikā arī nākotnē, un viņa to vēlas panākt, kļūstot par premjeri. Par spīti sliktajiem reitingiem un negatīvajam sabiedrības novērtējumam, tā esot Āboltiņas vienīgā iespēja.

“Ir pilnīgi skaidrs, ka Āboltiņa grib kļūt par premjeri, un citi varianti netiek pieņemti,” sacīja Vilks.Viņš pauda viedokli, ka premjerministram jābūt partijas vadītājam:”Arī Augustam Brigmanim (ZZS), Raivim Dzintaram (NA) būtu jābūt gataviem kļūt par premjeriem, nemaz nerunājot par Ingūnu Sudrabu (No sirds Latvijai) un Mārtiņu Bondaru (Nacionālā apvienība), kas vienmēr ir gatavi būt premjeri,” norādīja Vilks.

Viņš uzsvēra, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) jau pāris gadus reāli vada valdību, tāpēc šai partijai vajadzētu leģitimizēt esošo situāciju, virzot savu premjera amata kandidātu.

Tāpat viņš prognozēja, ka jauno valdību veidos 90% no līdzšinējiem ministriem.

Jau vēstīts, ka no partijas “Vienotība” premjera amatam izvirzīta šī brīža partijas līdere Solvita Āboltiņa. Par Āboltiņas kandidatūru vēl tiek plānots balsojums frakcijā.






Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, Solvita Āboltiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats