24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Āboltiņa: Nākamā gada budžetā grūti runāt par valsts izaugsmi
Āboltiņa: Nākamā gada budžetā grūti runāt par valsts izaugsmi
Autors: BNA / 1. oktobris 2015, 16:15
Nākamā gada valsts budžetā grūti runāt par izaugsmi un ekonomisko attīstību, šorīt LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina partijas "Vienotība" līdere un Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa.


Intervijā Āboltiņa pauda viedokli, ka nav pārliecināta, ka Saeimā iesniegtais valsts budžeta projekts, ir labākais iespējamais budžets. Viņa norādīja, ka esot uzklausījusi daudz kritikas no sociālajiem partneriem, piebilstot, ka daļai kritikas piekrīt un tā ir pamatota.

"Mēs esam runājuši par valsts izaugsmi un ekonomisko izrāvienu. Šajā budžetā, diemžēl, grūti par to runāt," sacīja Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka nav nekādu šaubu par to, ka koalīcija varētu nepieņemt budžetu, piebilstot, ka būtu rūpīgi jāpadomā, vai tas ir labākais budžets.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien apstiprināja 2016. gada valsts budžetu, kā arī likumprojektu par vidējā termiņa budžeta ietvaru 2016., 2017. un 2018. gadam.

“Šis budžets ir pārdomāts un atbildīgs budžets, kas ļaus nodrošināt galveno prioritāti – mūsu valsts ārējo un iekšējo drošību. Neskatoties uz izaicinājumiem, ko rada ekonomiskā un ģeopolitiskā situācija, valdībai ir izdevies novērst gan negatīvo fiskālo telpu, gan rast papildu līdzekļus prioritārajām jomām. Vienlaikus esam ievērojuši fiskālās disciplīnas nosacījumus,” nododot nākamā gada budžetu Saeimas priekšsēdētājai un Budžeta komisijas priekšsēdētājam, norādīja Finanšu ministrs Jānis Reirs.

Nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 7,368 miljardu eiro apmērā jeb par 114,215 miljoniem vairāk, nekā plānots 2015. gadā. Savukārt izdevumi – 7,655 miljardi eiro jeb par 183,193 miljoniem eiro vairāk nekā šogad. Pieļaujamais valsts budžeta deficīta līmenis ir 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP).



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ekonomika, nākamā gada budžets, Solvita Āboltiņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats