18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Speciāliste: Ar fizioterapijas palīdzību ikviens var uzlabot savu dzīves kvalitāti
Speciāliste: Ar fizioterapijas palīdzību ikviens var uzlabot savu dzīves kvalitāti
Autors: Publicitātes materiāls / 10. septembris 2015, 14:56
Mūsu veselību un pašsajūtu ikdienas ietekmē tādi faktori kā sociālā vide, sēdošs vai fiziski smags darbs, stress, kā arī fiziskās aktivitātes, ko veicam.Dažkārt mēs nonākam situācijās, kad vairs nespējam saviem spēkiem izprast ķermeņa sāpju vai diskomforta cēloņus. Hroniskas sāpes ilgtermiņā var novest pie vispārējas fiziskās pašsajūtas pasliktināšanos, noguruma, darbaspēju samazināšanos, jo ķermenis kā vienota struktūra signalizē, ka tam nepieciešama palīdzība. Pēc satraukuma pilnām, negulētām naktīm, protams, vēršamies pēc palīdzības pie sava ģimenes ārsta vai kāda medicīnas speciālista. 


Viens no speciālistiem, pie kura varam vērsties šādos gadījumos, ir fizioterapeits, kurš, veicot izmeklējumus, noskaidros sāpju cēloni un nozīmēs tālāku rehabilitāciju. Kā norāda veselības un skaistumkopšanas centra “Adoria” fizioterapeite Ieva Levica, mūsu ķermeņa dabiskais stāvoklis ir pilnvērtīga un nesāpīga funkcionēšana, kas ir viens no priekšnoteikumiem, lai izbaudītu dzīves sniegtās iespējas. 

“Fizioterapija ir ārstēšana, kas vērsta uz cilvēka fizisko ķermeni un tā vienotu funkcionēšanu. Mūsdienās fizioterapija ieņem būtisku lomu cilvēka veselības saglabāšanā. Sāpju un ķermeņa funkciju ierobežojumu gadījumos tiek traucētas pilnvērtīgu kustību iespējas, tādējādi veicinot ilgstošu diskomfortu un vispārēju nogurumu. Kā piemēram, ļoti izplatītas ir muguras sāpju problēmas − savas dzīves periodā ar tām ir saskāries gandrīz katrs, taču liela sabiedrības daļa ar to samierinās, jo uzskata, ka šī problēma ir nelabojama, kas nav patiesība, jo fizioterapija zina, kā tās mazināt un profilaktiski novērst. Speciālists veiks nepieciešamos izmeklējumus un sniegs pacientiem noderīgus ieteikumus un padomus, kā arī izstrādās vingrojumu programmu, kas padarīs ikdienu kvalitatīvāku,” turpina Ieva Levica

Pēc palīdzības pie fizioterapeita ieteicams vērsties sekojošos gadījumos – pastiprināta ķermeņa sāpju un noguruma gadījumā, pēc lūzumu, mežģījumu, saišu traumu, sastiepumu, apdegumu ārstēšanas, mugurkaula un locītavu deformācijām, stājas vājuma, skoliozes gadījumā, gadījumos pēc insulta, galvas vai muguras smadzeņu traumām, pacientiem ar hroniskām neiroloģiskām saslimšanām. Svarīgs veiksmīgas fizioterapijas priekšnosacījums ir aktīva pacienta iesaistīšanās ārstēšanās procesā, ieteikto padomu izpilde un ievērošana, kā arī labas terapeita un pacienta sadarbības izveidošana. 

Veselības un skaistuma centrs “Adoria” aicina cilvēkus būt atbildīgiem par savu sev tuvo cilvēku veselību, un fiziskā diskomforta gadījumā savlaicīgi vērsties pēc palīdzības pie mediķiem, kas izvērtēs efektīvākās ārstēšanas metodes un konsultēs visos jautājumos, kas palīdzēs uzturēt ķermeni un prātu harmonijā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Adoria, ārstēšana, Fizioterapija, Ķermenis, labsajūta, sadarbība, sāpes, traumas, veselība, vingrošana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats