20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Nīniste: Somija neatrodas tādā pozīcijā, lai aizstāvētu Baltijas valstis
Nīniste: Somija neatrodas tādā pozīcijā, lai aizstāvētu Baltijas valstis
Autors: BNA / 26. augusts 2015, 11:52
Somija neatrodoties tādā situācijā, lai palīdzētu aizstāvēt Baltijas valstu kaimiņus un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis Igauniju, Latviju un Lietuvu, ja radīsies tāda nepieciešamība, paziņoja Somijas prezidents Sauli Nīniste. Šādus komentārus viņš izteica tikšanās laikā ar Somijas vēstniekiem.


“Šad un tad mēs esam dzirdējuši ideju, ka Somija varētu būt daļēji atbildīga par Baltijas valstu aizstāvību,” norādīja Nīniste. “Taču Somija nav tādā stāvoklī, lai citiem piedāvātu drošības garantijas, kuras nav pat mums pašiem”.

“Mūsu austrumu robeža ar Krieviju ir garāka nekā visām NATO valstīm kopā. Un ja tauta, kura sastāv no nedaudz vairāk kā pieciem miljoniem, ir atbildīga pati par savu aizstāvību, tā ir pietiekama atbildība, kas jāuzņemas,” viņš piebilda.

Somija ir centusies saglabāt labas attiecības ar savu spēcīgo kaimiņu kopš Otrā pasaules kara, lai gan pēdējā laikā ir novērota Krievijas militārās aktivitātes palielināšanās Baltijas jūras reģionā.

Reģionāla spriedze gan nav padarīju labvēlīgāku Somijas sabiedrisko viedokli par iestāšanos NATO, liecina nesen veiktas aptaujas dati.

Nīniste gan atzina, ka Somija turpinās attīstīt savu aizsardzību sadarbībā ar tās rietumu kaimiņvalsti Zviedriju un izmantos partnerattiecības ar NATO.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Sauli Nīniste, Somija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats