19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Strauja karjera. Bergmanis aizsardzības ministrs
Strauja karjera. Bergmanis aizsardzības ministrs
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 8. jūnijs 2015, 9:58
«Tagad mums jādomā, ko darīt ar tevi.» Šie bija vieni no pirmajiem vārdiem, ko Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis pēc Valsts prezidenta ievēlēšanas pagājušajā nedēļā teica frakcijas biedram Raimondam Bergmanim.


Viņam, kas politiķa ampluā nav aizvadījis pat gadu, arī ir lielākās izredzes ieņemt par prezidentu kļuvušā vārdabrāļa aizsardzības ministra amatu.

Spēkavīra un rezerves dižkareivja atbildes repliku NRA.lv nesaklausīja, taču politiķis, šķiet, ir gatavs uzņemties aizsardzības ministra pienākumus. Pēdējais vārds gan tikšot dots pēc tam, kad viņš apspriedīsies ar viedākiem cilvēkiem un ZZS valdes sēdi, kas notiks šodien pirms koalīcijas padomes.

«Ģimenei jau šobrīd nav viegli, jo arī līdz šim tā mani ļoti maz redzēja. Spriežot pēc tā, kas gaida jaunajā darbā, tas kopā būšanas brīdis ar ģimeni būs vēl mazāks,» netieši norādot, ka pats lēmumu par kandidēšanu uz ministra amatu jau pieņēmis un to akceptējusi arī ģimene, saka R. Bergmanis.

«Bet es vēl gribētu ne tikai ar ģimeni, bet arī ar citiem pakonsultēties. Līdz rītdienai [Neatkarīgā ar R. Bergmani sarunājās svētdien] varētu precīzi pateikt, šajā brīdī negribētu to simtprocentīgi apgalvot. Esmu pateicīgs cilvēkiem, kas ļāva pārdomāt un izsvērt. Tas nav viegli – pieņemt šādu lēmumu,» piebilda politiķis.

A. Brigmanis pirms ZZS valdes sēdes nesteidzas ar apstiprinošu atbildi par R. Bergmaņa izredzēm, taču zaļzemnieku partneri pauž uzticību ZZS izvēlei, jo saskaņā ar koalīcijas līgumu aizsardzības ministra amats iedalīts tieši šim politiskajam spēkam.

«Es domāju, ka atbilstoši koalīcijas līgumam ZZS pienākas aizsardzības ministra amats, par to šaubām nevajadzētu būt. Protams, kandidātu mēs vērtēsim, bet tas būtībā paliek ZZS izvēles jautājums,» saka Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Viņš arī atgādināja, ka aktuālajā ģeopolitiskajā situācijā aizsardzības jomas nozīme ir kļuvusi svarīgāka, tāpēc apvienība cerot, ka ZZS izvirzīs atbilstošu kandidātu, «kurš cita starpā spēs turpināt arī to prioritāšu attīstību, kuras bija uzsācis Vējoņa kungs».

Par to, ka arī Vienotības frakcija neapšaubīs ZZS tiesības uz aizsardzības ministra amatu, liecina arī politiskā spēka valdes loceklis Kārlis Šadurskis. Viņa pārstāvētā partija gan varētu būt izvēlīgāka, vērtējot piedāvātos kandidātus, taču R. Bergmanis tai šķietot adekvāta kandidatūra.

«Tas ir atkarīgs no tā, kas tiek virzīts. Ja virza Bergmani, tad mums nebūs nekādu iebildumu vai pretenziju. Visticamāk tas būs Bergmanis, bet sagaidīsim oficiālu izvirzījumu,» jautāts, vai Vienotība pilnībā uzticēsies ZZS izvēlei, atbildēja politiķis. Citus iespējamos kandidātus viņš apspriest nevēlējās. «Ievēro sim salami principu, griezīsim to šķēli pēc šķēles,» ar sev raksturīgo humoru atteica K. Šadurskis.

Ja politiķi, šķiet, neiebilst tikai nesen politikā ienākušā R. Bergmaņa kandidatūrai, tad publiski izteicieni liecina, ka sajūsmā par potenciālo priekšnieku nav Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube. Viņš intervijā Latvijas Televīzijai paudis, ka aizsardzības ministram nav obligāti jābūt ar militārām priekšzināšanām un atsevišķās situācijās tādas varot pat traucēt.

«Man neklātos ministrus komentēt, jo esmu strādājis ar daudziem ministriem, tomēr, pēc manām domām, ministra amata kandidātam nav jābūt ar militārām priekšzināšanām, jo galvenais ir viņa spēja uzklausīt, ieklausīties, paļauties uz profesionāļu sniegtajām konsultācijām un tad arī pieņemt svarīgus, bet pareizus politiskus lēmumus,» teica komandieris, netieši norādot, ka rezerves dižkareivis varētu nebūt tā labākā izvēle.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Raimonds Bergmanis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats