20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Piebalgs: Krievijas ēnā nebija tik stipra pār samitu, kā varēja gaidīt
Piebalgs: Krievijas ēnā nebija tik stipra pār samitu, kā varēja gaidīt
Autors: BNA / 26. maijs 2015, 11:01
Krievijas ēna nebija tik stipra pār Eiropas Savienības ( ES) Austrumu partnerības samitu, kā varēja gaidīt, otrdien LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja bijušais eirokomisārs, prezidenta padomnieks Andris Piebalgs.


Prezidenta padomnieks atzina, ka ES Austrumu partnerības samits Rīgā ir izdevies, vienlaikus atzīstot, ka samitā pieņemtā Rīgas deklarācija varbūt nav tik asa, ko var skaidrot ar Austrumvalstu bailēm no Krievijas, taču tajā pašā laikā deklarācijā ir pausta skaidra nostāja pret Krievijas rīcību Ukrainā.

“Man nav katrā ziņā nav kauns par to, kas tika pieņemts,” sacīja Piebalgs, vienlaikus uzsverot, ka samits nebija par Krieviju, bet par attiecībām ar Austrumu partnerības valstīm.

“Visi rēķinās ar Krieviju, viņas politiku, taču Krievijas ēnā nebija tik stipra pār samitu, kā varēja gaidīt,” norādīja Piebalgs.

Viņš atzina, ka lai gan samits ir izdevies, Ukraina un Gruzija no samita gaidīja vairāk, piemēram, bezvīzu režīma ieviešanu un skaidru ES perspektīvu, taču tā kā šīs valstis ir stingrā Krievijas kontrolē, šo valstu panākumi būs atkarīgi no šo valstu valdībām un parlamenta.

Savukārt, vērtējot Latvijas prezidentūru ES padomē, Piebalgs pauda viedokli, ka tā bija viena no labākajām prezidentūrām pēdējā laikā.

Jau vēstīts, ka Rīgā pagājušās nedēļas nogalē norisinājās Austrumu partnerības samits.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Piebalgs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats