28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Fitnesa kluba vadītāja: tuvojoties vasarai sporta klubā vērojama lielāka skolēnu un studentu aktivitāte
Fitnesa kluba vadītāja: tuvojoties vasarai sporta klubā vērojama lielāka skolēnu un studentu aktivitāte
Autors: Publicitātes materiāls / 22. maijs 2015, 16:09
Mūsdienu jauniešu vidū ļoti aktuāla tēma ir mazkustīgs dzīvesveids, kuru ievērojot, bieži nākas saskarties ar dažādām kaitēm – galvassāpēm, enerģijas trūkumu, nopietnākos gadījumos pat ar depresiju, kā arī pārmērīgu svara pieaugumu, kas savukārt var radīt nopietnas veselības problēmas. Lai novērstu šāda dzīves veida nelabvēlīgo ietekmi, ārsti iesaka nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm.


Iekļaujot sportošanu savā ikdienā, svarīgi pievērst nozīmi arī saviem ēšanas paradumiem. Kā norāda sporta kluba “Reaktors” vadītāja Annija Viškinte, pirms treniņa nepieciešams uzņemt pēc iespējas vairāk olbaltumvielas un ogļhidrātus, lai apgādātu muskuļus un smadzenes ar enerģiju, kā arī nodrošinātu pietiekošu aminoskābju daudzumu organismā:” Ņemot vērā skolēnu un studentu aktīvo un mainīgo dienas ritmu, visbiežāk tiek ēstas ātrās uzkodas, taču nodarbojoties ar sportu no uztura pilnībā jāizslēdz tauki, jo tie apgrūtina kuņģa darbību un pasliktina vielmaiņu. Savukārt pirmajās 30 minūtēs pēc treniņa vislabāk izdzert proteīna kokteili.”

Lai gan mūsdienu jaunieši ir diezgan pasīvi, novērots, ka tuvojoties siltajam laikam sporta klubos parādās lielāka skolēnu un studentu aktivitāte. Ņemot to vērā, klubs “Reaktors” studentiem un skolēniem piedāvā izmantot dienas abonementu par lētāku cenu, nekā tas ir parasti, aicinot domāt par veselīga dzīvesveida nozīmi.

Rīgas Tehniskās universitātes II kursa datorzinātņu studente Marta cenšas sportot vismaz divas reizes nedēļā: “Fitnesa klubu apmeklēju jau gandrīz 10 mēnešus. Sākumā jutos kā zivs, kas izkritusi no akvārija, jo man tā bija pavisam jauna pieredze, tomēr ar laiku man izdevās atrast savu īsto vietu. Izmēģinot dažādas nodarbības, priekšroku dodu Pilates treniņiem, kurus izpildot, ir nostiprinājušies mani vēdera, muguras un sēžas muskuļi, kā arī uzlabojusies stāja un līdzsvara izjūta, taču jāsaprot, ka tas nenotiek vienas nedēļas laikā. Lai varētu ieraudzīt kādus rezultātus ir jāpaiet vismaz mēnesim.”

Fiziskās aktivitātes, pareizs uzturs un pozitīva attieksme ir lieliska izskata un labas pašsajūtas pamatā. Nenoliedzami, viens no populārākajiem iemesliem, kāpēc jaunieši pievēršas sportošanai, ir vēlme kontrolēt savu svaru. Taču regulāri uzturot sevi formā, mēs iegūstam lielu enerģijas devu, jūtamies mundrāki, laimīgāki un pats galvenais veselīgāki. Fitness – tas ir veselīgs dzīvesveids.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats