28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vējonis: iespēja kļūt par Valsts prezidentu ir diviem kandidātiem
Vējonis: iespēja kļūt par Valsts prezidentu ir diviem kandidātiem
Autors: BNA / 20. maijs 2015, 13:20
Iespēja kļūt par nākamo Valsts prezidentu ir diviem pašreizējiem kandidātiem, šorīt LNT raidījumā “900 sekundes” atzina Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) virzītais prezidenta amata kandidāts aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, apliecinot, ka viņa sīvākais konkurents ir Eiropas Savienības Tiesas tienesis Egils Levits.

Vējonis atturējās prognozēt, cik balsis viņš varētu saņemt, taču apstiprināja, ka viennozīmīgs atbalsts ir no ZZS frakcijas:”ZSS vienbalsīgi ir apliecinājusi gatavību mani virzīt un atbalstīt prezidenta amatā. Protams, ir arī publiski izskanējis, ka daļa “Vienotības” deputāti būtu gatavi atbalstīt mani,” sacīja ministrs.

“Būs nopietna konkurence un deputātiem būs nopietna izšķiršanās par kuru no kandidātiem balsot un vai spēs nobalsot par vienu kandidātu ar 50 balsu pārkāpumu,” sacīja Vējonis, norādot, ka viņam un Nacionālās apvienības virzītajam kandidātam Eiropas Savienības Tiesas tienesim Egilam Levitam ir iespēja saņemt 51 deputātu balsi.

Vējonis uzsvēra, ka pēc politiskās loģikas, tieši viņš un Egils Levits ir reālākie kandidāti prezidenta amatam, tādējādi noraidot iespēju, ka Saeimas vairākuma atbalstu varētu gūt “Saskaņas” virzītais Sergejs Dolgopolovs vai Latvijas Reģionu apvienības kandidāts Mārtiņš Bondars.

Aizsardzības ministrs apstiprināja, ka arī to, ka oficiālo Valsts prezidenta vēlēšanām pagaidām nav pieteikts, taču tas varētu notikt tuvāko dienu laikā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Egils Levits, prezidents, Raimonds Vējonis, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats