28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Palēnām ķeras klāt vidusskolām - slēgs un apvienos
Palēnām ķeras klāt vidusskolām - slēgs un apvienos
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 5. maijs 2015, 9:24
Nākamajā mācību gadā durvis nevērs desmit izglītības iestādes, bet 18 tiks reorganizētas, kas gan nereti nozīmē to pašu slēgšanu. Vairākas skolas mainīs savu statusu, pārtopot no pamatskolām – par sākumskolām, kā arī zaudējot vidusskolas klases. Šogad iezīmējas arī vairāku vidusskolu apvienošanās.


Izglītības un zinātnes ministrija ir saskaņojusi visus pašvaldību lēmumus par izmaiņām skolu tīklā, informē portāls NRA.lv. Ir nolemts, ka nākamgad tiks aizvērta Rīgas 68. vidusskola, ko pievienos Rīgas 34. vidusskolai, slēgta tiks arī Aulejas (Krāslavas novads), Bērzgala (Jēkabpils novads), Gārsenes (Aknīstes novads) un Sarkaņu (Madonas novads) pamatskola, Strautiņu pirmsskolas izglītības iestāde Zemenīte (Alūksnes novads) nu darbosies Strautiņu pamatskolā, Bērzu sākumskola tiks pievienota Gulbenes 1. vidusskolai, kas 2017. gadā pārtaps par sākumskolu, Saldus sākumskola – Saldus 2. vidusskolai, Daugavpils pilsētas 6. pirmsskolas izglītības iestāde – J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolai, bet Gaujienas pirmsskolas izglītības iestāde Taurenītis – Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolai.

Jaunajā mācību gadā vēl 18 skolas gaida dažādas izmaiņas, tostarp vidusskolu apvienošana. Rēzeknes pilsētā tiks saplūdināta Rēzeknes valsts ģimnāzija ar Rēzeknes 1. vidusskolu, Rēzeknes 4. vidusskola – ar Rēzeknes vakara vidusskolu. Rīgā, apvienojoties 24. pamatskolai ar 32. vidusskolu, tiks izveidota Rīgas austrumu vidusskola, bet Cēsīs, saliekot kopā 2. vidusskolu un Cēsu pilsētas pamatskolu, tiks radīta Cēsu pilsētas vidusskola. Savukārt Krāslavas novadā Indras vidusskola zaudēs 10.–12. klasi. Kurzemes pusē Grobiņas pamatskola pārtaps par sākumskolu. Kokneses novadā tas pats notiks ar Pērses pamatskolu. Rūjienā, reorganizējot Vilpulkas sākumskolu un Jeru pamatskolu, tās pievienos Rūjienas vidusskolai un Rūjienas pilsētas speciālajai pirmsskolas izglītības iestādei Vārpiņa. Kandavas novads nolēmis slēgt Matkules sākumskolu, bet Durbes novadā tiks likvidēta Ata Kronvalda Durbes vidusskolas Vecpils filiāle, kā arī A. Spāģa Dunalkas pamatskolas Rāvas filiāle. Kuldīgas centra vidusskolas Snēpeles filiāle tiks nodota Vilgāles pamatskolas pārziņā. Mārkalnes pamatskolai šogad izdevies izvairīties no slēgšanas, tas notiks 2016. gada augusta beigās.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Izglītība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats