19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vai ārzemniekiem Latvijā ārstēties lētāk kā vietējiem?
Vai ārzemniekiem Latvijā ārstēties lētāk kā vietējiem?
Autors: Marija Ziediņa / NRA.lv / 20. aprīlis 2015, 16:33
Latvijā daudzi medicīnas pakalpojumi pieejami par lētāku samaksu kā citās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Iespējams, tieši tādēļ Latvijā ārzemnieki arvien biežāk ierodas tieši ar mērķi ārstēties. Kā Latvijas poliklīnikas iegūst ārzemju klientūru un vai ārzemniekiem tiek piedāvāti pakalpojumi par savādāku samaksu kā Latvijas iedzīvotājiem, portāls NRA.lv centās noskaidrot atbildīgajās iestādēs.


Ar medicīnas tūrisma popularizēšanu un uzraudzību Latvijā nodarbojas Veselības Inspekcijas pārvaldībā esošā Latvijas Medicīnas eksporta asociācija. „Medicīnas tūrisms ir noteikti perspektīvs, tomēr attīstīt šo nozari ir grūts un sarežģīts darbs. Latvijai šajā jomā kopumā pieredze ir vien seši gadi,” portālam NRA.lv stāsta Latvijas Medicīnas eksporta asociācijas prezidents Olafs Slūtiņš, kurš arī min - sarežģītākais visā procesā ir tieši reklāma. „Redziet, lai dabūtu klientūru, ir jāspēj ārzemniekiem nodrošināt viņiem uztverama reklāma. Tomēr, kā rādījusi pieredze, publikācijas mums neko lielu nav ienesušas. Tika izvietoti reklāmas rullīši pat arābu pasaules lielākajā telekanālā „Al Jazeeraa”, kura auditorija mērāma miljonos, tomēr atsitiens no šīs publikācijas pielīdzināmas nullei,” pauž O. Slūtiņš. Šobrīd skaidrs ir viens – vislabākais veids, kā Latvijas klīnikām iegūt ārzemju klientūru, ir sadarbojoties ar dažādām apdrošināšanas aģentūrām, kuras vienmēr tiecas meklēt un piedāvāt saviem klientiem lētākos pakalpojumus.

Lai gan nav apkopti precīzi statistikas dati, zināms, ka klīnikas, kuras cenšas savās telpās uzņemt medicīnas tūristus, specializējas uz konkrētiem pakalpojumiem. „Izņemot neatliekamo medicīnisko palīdzību, valsts slimnīcas ārzemniekus neuzņem un tie pārsvarā Latvijā vēlas iegūt konkrētu medicīnas nozaru pakalpojums. Piemēram, stomatoloģijā un kosmetoloģijā. Tāpat manā rīcībā arī nav informācijas, ka cena par valsts nesubsidētajiem pakalpojumiem ārzemniekiem vai Latvijas pilsoņiem atšķirtos,” atklāj O. Slūtiņš.

Jūrmalas slimnīcā, kas reģistrējusies kā ārstniecības iestāde, kura var sniegt medicīnas tūrisma pakalpojumus, medijam apliecināja – maksa par pakalpojumiem latviešiem un ārzemniekiem neatšķiras. „Jūrmalas slimnīcas visu maksas pakalpojumu cenas ir noteiktas vienādas jebkuram klientam - gan Latvijas iedzīvotājiem, gan ārvalstu klientiem. Slimnīca nesniedz pakalpojumus, kas Latvijas iedzīvotājiem ir dārgāki nekā ārvalstu klientiem,” uzsver SIA „Jūrmalas slimnīca” sabiedrisko attiecību speciāliste Laila Bekmane.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: veselība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats