28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bērziņa lielākais panākums prezidenta amatā – jaunu kontaktu nodibināšana ar valstīm
Bērziņa lielākais panākums prezidenta amatā – jaunu kontaktu nodibināšana ar valstīm
Autors: BNA / 11. marts 2015, 10:38
Vērtējot aizvadītos četrus gadus prezidenta amatā un paveikto, pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš par savu lielāko panākumu uzskata nodibinātās biznesa saites ar dažādām valstīm.


“Izejot no tā, ka man jānodrošina ārpolitiskā valsts tēla attīstība un mums ievērojami jāpalielina ekonomiskās attīstības tempi, mana rīcība bija fokusēta uz to, lai radītu jaunus kontaktus ar zemēm, ar kurām iepriekš tie nebija pietiekami stipri gan ārpus Eiropas Savienības (ES) , gan ES,” trešdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Bērziņš.

Bērziņš skaidroja, ka veiksmīgu kontaktu dibināšanas rezultāts vērojams Latvijas eksporta stabilā izaugsmē, vienlaikus norādot, šis process nebūt nav noslēdzies un ir jāturpina meklēt ciešāki kontakti visās nozarēs:”Jāstrādā tādās jomās kā enerģētika, izglītība, biznesa attīstība un kultūra, kas sniegs Latvijai ne tikai tirgus ekonomikas priekšrocības, bet tas ir arī jautājums par valsts drošību,” sacīja prezidents.

Savukārt tuvojoties Bērziņa pilnvaru termiņu beigām, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par Bērziņa kandidatūru nākamajam prezidentūras termiņam. Pats prezidents savu lēmumu vēl neatklāj, tomēr norāda, ka to ietekmēs situācija pasaulē un Ukrainas konflikta attīstība.

Prezidents neslēpj, ka esot vēl darbi, kas ir jāpadara un jānoved līdz galam, tai skaitā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības padomē: “Šis laiks ir pietiekami sarežģīts un prasa kopīgu darbību,” sacīja Bērziņš.

Prezidents atkārtoti apliecināja, ka savu lēmumu par dalību prezidenta vēlēšanās atklās aprīļa sākumā, norādot, ka tas esot pietiekami laicīgi, ņemot vērā faktu, ka oficiālais termiņš ir maija vidū.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats