19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujuma atsakās kandidēt Valsts prezidenta amatam
Straujuma atsakās kandidēt Valsts prezidenta amatam
Autors: BNA.LV / 4. marts 2015, 11:22
Laimdota Straujuma šorīt LNT raidījumam “900 sekundes” norādīja, ka ir atteikusies no iespējas kandidēt uz Valsts prezidenta amatu.


Viņa atklāja, ka ir lūgusi “Vienotības” valdei viņas kandidatūru neizskatīt. Pašlaik sabiedriskajā telpā kandidatūrai uz prezidenta amatu ir izskanējuši tādi personu vārdi kā Andris Bērziņš, Mārtiņš Bondars, Edgars Kramiņš, Egils Levits, Sandra Kalniete, Laidmota Straujuma, Māris Riekstiņš, Andris Piebalgs, Solvita Āboltiņa, Inguna Sudraba, Riamonds Graube, Jānis Kažociņš un Jānis Maizītis.

Vaicāta par to, kura no minētajām personām vislabāk atbilstu prezidentūrai, Straujuma konkrētu atbildi nesniedza, norādot vien to, ka pirms valsts galvenās amatpersonas ievēlēšanas koalīcija ir vienojusies veikt diskusijas ar sabiedrību, katrai partijai organizējot tās noteiktā lokā, lai saprastu, kādus kritērijus un personības cilvēki sagaida.

“Šis diskusiju process ir sācies bet lai es tagad pateiktu konkrētu personu- es nevaru. Pirmkārt nav zināms, vai esošais prezidents ir gatavs startēt otrreiz,” pauda Straujuma.

Ministru prezidente atzīmēja, ka var apliecināt, ka pašlaik partijām nav vienošanās par kādu konkrētu personu Valsts prezidenta amatam, taču līdz tam obligāti notiks labi organizētas diskusijas ar sabiedrību.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats