20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Darba devēji atraduši veidus kā apiet minimālās algas palielināšanu
Darba devēji atraduši veidus kā apiet minimālās algas palielināšanu
Autors: BNA.LV / 25. februāris 2015, 14:27
Daudzi darba devēji jau atraduši veidus kā apiet minimālās algas palielināšanu, trešdien intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” atklāja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) līderis Pēteris Krīgers.


Krīgers norādīja, ka apstiprinājušās LBAS bažas, ka līdz ar minimālās algas palielināšu, uzņēmēji meklēs jaunus veidus kā apiet likumā noteikto.

“Šis 40 eiro pielikums algai daudziem nedara situāciju labāku, cilvēki to neizjūt. Reāli dabā, pirmkārt, šī nauda tiek aplikta ar nodokļiem un ir mazāka, otrkārt, darba devēji meklē savus iekšējos resursus, lai šo naudu netērētu,” teica Krīgers.

Arodbiedrības pārstāvis skaidro, ka līdz šim bijis, ka paralēli tiek palielināts arī ar nodokļiem neapliekamais minimums un šobrīd darba devējs saņēmis no valdības signālu, ka vairāk ir jāmaksā darbiniekam un vairāk ir jāmaksā nodokļos, taču šo otro atlaidi, kas nāca klāt, viņš nesaņēma.

“Darba devēji vai nu pārslēdz līgumu ar darbinieku par mazāku slodzi, bet maksā to pašu algu vai iepērk ārpakalpojumu, vai vispār aiziet pelēkajā zonā un maksā algu aploksnēs,” sacīja Krīgers.

Krīgers norāda, ka sastādot nākamo budžetu, valdībai vajadzētu izvairīties no šīs pieļautās kļūdas, iesakot palielināt neapliekamo minimumu.

Jau vēstīts, ka šī gada sākumā minimālā mēneša alga palielināta no 320 uz 360 eiro.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Pēteris Krīgers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats