18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujuma un Igaunijas valsts šodien svin dzimšanas dienu
Straujuma un Igaunijas valsts šodien svin dzimšanas dienu
Autors: BNA.LV / 24. februāris 2015, 14:08
Šodien dzimšanas dienu svin ne tikai mūsu valsts Ministru prezidente Laimdota Straujuma, bet 24. februārī ir deklarēta Igaunijas Republika.


Mūsu kaimiņvalsts Igaunija šodien atzīmē valsts dibināšanas 97. gadadienu. Igaunijas Republika pirmoreiz pasludināja savu neatkarību dažus mēnešus ātrāk par Latviju - 1918.gada 24.februārī. Igaunijas dzimšanas dienas svinības oficiālos pasākumus apmeklēs Igaunijas prezidents, parlamenta priekšsēdētājs, premjerministrs, valdības un parlamenta locekļi, kā arī diplomātiskā korpusa pārstāvji. Pagaidām, gan nav informācijas, ka Igaunijas svinībās būs lielā kūka, kā Latvijas 96. dzimšanas dienas svinībās.

Tomēr, arī Latvijai šī diena ir īpaša, jo tieši šodien pirms 64 gadiem pasaulē nākusi mūsu ministru prezidente Laimdota Straujuma. Laimdota Straujuma ir Latvijas ekonomiste un politiķe. Karjeras laikā L. Straujuma ieņēmusi vairākus augstus amatus - bijusi valsts sekretāre dažādās ministrijās, kā arī kopš 2011. gada darbojas zemkopības ministres amatā.

L. Straujuma bija "Vienotības" kandidāte Ministru prezidentes amatam arī 12. Saeimas vēlēšanās un uzņēmās valdības izveidošanu pēc vēlēšanām. Otrā viņas vadītā valdība tika apstiprināta 2014. gada 5. novembrī.

Sociālajos tīklos Latvijas iedzīvotāji ar apsveikumiem neskopojas, veltot tos gan ministru prezidentei, gan Igaunijas Republikai.

Tikmēr valdības namā, sveicot Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu dzimšanas dienā, ministri viņai dāvināja rožu pušķus un vēlēja paciest koalīcijas partneru "izlēcienus".

Visu ministru vārdā valdības vadītāju sveica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (V), vēlot viņai veselību, izturību un gatavību pārvarēt, kā arī brīžiem paciest koalīcijas partneru "izlēcienus" un idejas. "Bet tomēr būt tolerantai pret to, jo mēs strādājam kā komanda, lai sasniegtu kopīgus mērķus," teica Vējonis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Igaunija, Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats