25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Saeimas deputātus šodien sagaidīja divi piketi
Saeimas deputātus šodien sagaidīja divi piketi
Autors: NRA.lv / 19. februāris 2015, 10:37
Šodien, ierodoties uz darbu, Saeimas deputātiem nācās sastapt veselas divas grupas ar neapmierinātiem Latvijas iedzīvotājiem.


Pie Saeimas vienlaicīgi notika divi dažādi piketi. Vienā pusē ar plakātiem bija savākušies aktīvi Latvijas iedzīvotāji, kuri protestēja pret Saeimas deputātu šodien izskatāmo lēmumu ar kuru nolikto atslēgu princips būtu iespējams kā izvēles iespēja hipotekārā kredīta ņēmējiem.

Otrā pusē savukārt bija savākušies tie cilvēki, kuri vēlējās paust atbalstu kažokzvēru aizsardzībai.

Kā ziņots, pagājušā gada decembrī organizācija "Dzīvnieku brīvība" Saeimā iesniedza vairāk nekā 10 000 Latvijas pilsoņu parakstītu iniciatīvu, ar kuru tika aicināts noteikt kažokzvēru audzēšanas aizliegumu Latvijā, līdzīgi kā tas ir jau noteikts daudzās citās Eiropas valstīs. Tomēr Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija rosina to noraidīt bez tālākas izskatīšanas.

Kā norāda organizācija, Latvijā kažokādu ieguvei tiek audzētas lapsas, ūdeles un šinšillas. Saskaņā ar Latvijas Zvēraudzētāju asociācijas datiem 2014.gadā kažokādu ieguvei Latvijā tika nogalināti 770 tūkstoši kažokzvēru.

Saeima šodien vērtēs aicinājumu aizliegt Latvijā kažokzvēru audzēšanu, taču sagaidāms, ka parlaments aicinājumu noraidīs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Saeima

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats