19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Čalovskim ASV nolasīta apsūdzība
Čalovskim ASV nolasīta apsūdzība
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 17. februāris 2015, 11:22
Sazināties ar mājām Denisam Čalovskim līdz šim nav izdevies. Māte Jeļena tik vien kā saņēmusi pašmāju policista sūtītu īsziņu, ka dēls nogādāts Ņujorkā un tuvākajā laikā sāksies tiesa, kurā aizstāvības pakalpojumus viņam sniegs Amerikas Savienoto Valstu nodrošināts advokāts.


Apsūdzība globāla mēroga kibernodarījumos Imantas hakerim nolasīta jau piektdien drīz pēc nolaišanās uz Amerikas zemes – Manhatanas tiesā. Pāris rindas par to uzrakstījusi ziņu aģentūra Reuters. Vīrietis no Latvijas noliedzis viņam piedēvēto līdzdalību starptautiskā kibernoziedznieku grupējumā. Tiesa notikusi vienu dienu pēc tam, kad Latvija viņu izdeva. Tālāk atreferēts arī pie mums dzirdētais pastāsts, ka D. Čalovskis radījis koda sastāvdaļu Gozi saimes datorvīrusiem, kas spēj pārtvert naudas pārvedumus. Tas esot bijis vēsturiski viens no finansiāli destruktīvākajiem vīrusiem. ASV vien tika inficēti 40 000 datoru un to vidū arī 160 kosmosa aģentūras NASA datoru. Kopā ar diviem sabiedrotajiem viņš izkrāpis miljonus dolāru visā pasaulē, un viņam par to draud 67 gadi cietumā, tātad faktiski mūža ieslodzījums. Abus pārējos apsūdzētos ASV vēl netiesā. Krievijas pilsoni Ņikitu Kuzminu tāpēc, ka viņš sadarbojas ar varasiestādēm, savukārt Rumānijas pilsoni Mihaju Paunesku tāpēc, ka valsts viņu joprojām nav izdevusi.

Denisa Čalovska māte, protams, par dēlu ir ļoti noraizējusies. No apsūdzības izriet, ka D. Čalovskis ir sazadzies un milzīgi bagāts, tomēr līdzekļu sava advokāta algošanai ASV viņam nav, un tātad nāksies samierināties ar valsts piešķirto. Protams, arī jārunā angliski.

Aizbraucot līdzi neko ņemt neesot ļauts. Pat sūkājamās ledenes, lai lidmašīnā ausis nekrīt ciet, ne. Arī līdzpaņemtā ceļa nauda atsūtīta atpakaļ mammai un nezin kāpēc arī jaka. Viņam tur visu vajadzīgo iedošot, lidmašīnā pabarošot.

Arī advokātei Ilonai Bulgakovai pagaidām nav nekādu jaunu ziņu par viņas aizstāvamā likteni Amerikā. Viņa spriež – ja pirmā tiesas sēde notika jau tik drīz pēc ierašanās, var pieņemt, ka arī tālākais process netiks vilkts garumā. Pagaidām neatliekot nekas cits kā vien gaidīt jaunas ziņas no ASV.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Deniss Čalovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats