24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mazie pacienti veseļosies atjaunotās telpās
Mazie pacienti veseļosies atjaunotās telpās
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 26. janvāris 2015, 13:47
Jaunās Bērnu slimnīcas Infekciju nodaļas palātas ir gaišas un krāsainas, tās rotā dzīvespriecīgi gleznojumi ar dzīvnieku un pasaku tēliem. Nodaļa, kuras iepriekšējās telpas bija ļoti sliktā stāvoklī un kuru attēli kopā ar vecāku sūdzībām ne reizi vien nonāca masu medijos, ieguvusi pilnīgi jaunus vaibstus, par kuriem var tikai sajūsmināties.


Bērnu slimnīcas Infekcijas slimību nodaļā katru gadu ārstējas 3000 pacientu, kuri saslimuši ar dažādām infekciju slimībām. Vairāk nekā pusē gadījumu bērni šajā nodaļā ārstē zarnu infekcijas slimības, kā arī dažādas elpceļu infekcijas un tipiskas bērnu slimības – skarlatīnu, vējbakas, cūciņas. Šajā nodaļā palīdzību saņem arī pacienti ar aknu infekcijām. Tagad mazie pacienti var ārstēties gaišās, patīkamās telpās. Bērnu slimību klīnikas virsārste, bērnu infektoloģe Gunta Laizāne uzsver, ka jaunās nodaļas telpas ir ne vien skaistas un gaišas, bet arī plānotas atbilstoši infekciju kontroles prasībām. Palātas paredzētas tikai divu pacientu aprūpei un ārstēšanai. Katra palāta aprīkota ar atsevišķu sanitāro mezglu, kas mazinās infekciju pacientu savstarpēju kontaktēšanos un līdz ar to infekciju apmaiņu. Atklājot jaunās telpas, mediķi gan uzsver, ka no daudzām infekciju slimībām var izvairīties, regulāri un kārtīgi mazgājot rokas. Nodaļā ir palāta pacientiem ar īpašām vajadzībām, kā arī īpašs jaunums ir četras negatīvā spiediena palātas, kas paredzētas paaugstinātas bīstamības infekciju izolācijai. Palātu sienas rotā pasaku tēlu zīmējumi, kurus veidojuši 50 labdarības projekta Brīnumzeme mākslinieki.

Būvniecības darbi veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta ietvaros, no kura 84 procenti ir ERAF līdzfinansējums, pārējais – Bērnu slimnīcas līdzfinansējums. Projekts gan nav noslēdzies, jo ir paredzēta vēl trīs slimnīcas korpusu rekonstrukcija – pašlaik ir uzsākta 10. korpusa rekonstrukcija, kurā atradīsies ģenētiskā laboratorija, pārbūve notiks arī 23. korpusā (tur būs rehabilitācijas klīnika), kā arī tuvākajā laikā plānots noslēgt līgumu par 24. korpusa pirmās kārtas rekonstrukcijas darbiem hematoonkoloģijas nodaļai. Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša norāda, ka, šā gada laikā turpinot renovācijas darbus, 85 procenti Torņakalnā esošo ēku būs sakārtotas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bērnu slimnīca

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats