16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Darbu valsts pārvaldē ik gadu pamet simtiem cilvēku
Darbu valsts pārvaldē ik gadu pamet simtiem cilvēku
Autors: BNA.LV / 23. janvāris 2015, 15:43
Jau trešo gadu turpinās tendence, ka no darba valsts pārvaldē aiziet aptuveni 400 cilvēki, tā šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja Valsts kancelejas (VK) direktora Elita Dreimane.


Dreimane skaidroja, ka lielākoties darbu valsts pārvaldē pamet speciālisti, kas tajā strādājuši vismaz desmit gadus un visbiežākais iemesls šādai rīcībai ir nepietiekamais atalgojums.

“Lai arī atalgojums valsts pārvaldē pēdējos gados ir būtiski pieaudzis, sasniedzot 1000 eiro uz papīra, cilvēki uzskata, ka tas nav piemērots un dodas strādāt uz privāto sektoru” norāda Dreimane.

Runājot par to, ko valsts pārvaldei kā darba devējai vajadzētu darīt šajā situācijā, VK direktore norādīja uz nepieciešamību sakārtot motivācijas sistēmu.

“Galvenā problēma ir tāda, ka mēs esam paaugstinājuši zemākās algas, taču neesam domājuši par augsta ranga speciālistu algu paaugstināšanu. Mans piedāvājums ir, ka esošā algu fonda ietvaros iestādes vadītājs varētu palielināt algu griestus, kā arī pieņemt darbā augsta ranga speciālistus”, sacīja Dreimane.

Pēc Dreimanes domām, cilvēkus atgriezties darbā valsts pārvaldē motivētu vismaz par piecdesmit procentiem augstāka alga – tie varētu būt vismaz 1, 5 tūkstoši eiro, norādīja VK direktore. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Elita Dreimane

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats