25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas satiksme paplašina atlaižu saņēmēju loku
Rīgas satiksme paplašina atlaižu saņēmēju loku
Autors: Ilze Šteinfelde / NRA.lv / 22. janvāris 2015, 11:19
Līdz šim Rīgas sabiedriskajā transportā bez maksas vai ar atlaidi varēja braukt Rīgā deklarēti nestrādājoši pensionāri, 1.–12. klašu klātienes skolēni, I un II grupas invalīdi, bāreņi, augstskolu studenti, skolotāji, daudzbērnu ģimeņu vecāki un citas iedzīvotāju grupas. No 1. februāra atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā varēs izmantot arī strādājoši pensionāri, neklātienes skolēni un nepilna laika studenti.


Rīgas satiksme ir noteikusi kārtību, kādā Rīgā deklarējušies strādājošie pensionāri, nepilna laika studenti un vispārējās izglītības iestādes neklātienes skolēni līdz 19 gadu vecumam var saņemt atlaides saņēmēja statusu, lai no 1. februāra varētu izmantot piešķirtās atlaides. Strādājošiem pensionāriem viens brauciens Rīgas sabiedriskajā transportā maksās 0,60 eiro, neklātienes studentiem vai nepilna laika skolēniem (līdz 19 gadu vecumam) – 0,30 eiro. Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis NRA.lv skaidroja, ka šo atlaidi varēs izmantot gan tie skolēni un studenti, kas ir deklarēti Rīgā, gan arī tie, kuru deklarētā dzīvesvieta ir citur Latvijā, bet mācību iestāde atrodas Rīgā.

Lai saņemtu atlaides braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā, strādājošiem pensionāriem un jauniešiem ir jādodas uz kādu no Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu, nepilna laika studentiem arī derīga studenta apliecība, bet neklātienes skolēniem – skolēna apliecība. Rīgas kartes īpašniekiem līdzi jāņem arī Rīdzinieka karte vai esošais e-talons.

Lai taupītu savu laiku, atlaides saņēmēja statusa noformēšanai var pieteikties rindā mājaslapā www.rigassatiksme.lv.

Turklāt joprojām tiek saglabāti arī esošie atvieglojumi Rīgā deklarētiem pensionāriem un pilna laika skolēniem – viņiem par braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā arī turpmāk nebūs jāmaksā, kā arī atlaides citām iedzīvotāju grupām.

Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centri atrodas Brīvības ielā 191, Brīvības ielā 384b, Prāgas ielā 1, Spīķeru ielā 1, Vienības gatvē 117a un Kurzemes prospektā 137. Darba laiks katru darbdienu no plkst. 9 līdz 19, sestdienās no plkst. 10 līdz 16, svētdienās Spīķeru ielā 1 no plkst. 10 līdz 16. Klientu apkalpošanas centra Brīvības ielā 49/53 darba laiks darbdienās no plkst. 8 līdz 19, sestdienās no plkst. 10 līdz 15.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: sabiedriskais transports

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats