20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tallinā sabiedriskais transports joprojām bez maksas; Rīgā būs protests
Tallinā sabiedriskais transports joprojām bez maksas; Rīgā būs protests
Autors: Marija Ziediņa / NRA.lv / 21. janvāris 2015, 10:45
Kamēr Igaunijas galvaspilsētas Tallinas iemītnieki sabiedriskajā transportā joprojām vizinās bez maksas, tikmēr Rīgas iedzīvotājiem un viesiem jau tuvākajā laikā varētu nākties par šo prieku maksāt teju tik pat dārgi kā pasaules lielajās metropolēs. Lai paustu savu sašutumu par gaidāmo cenu kāpumu, 1. februārī sabiedrības aktīvisti protestēs pret "Rīgas satiksmes” biļešu plānotajām cenām, kas varētu būt 1,15 EUR.


Sociālajā tīklā Facebook šobrīd ir izveidota jauna kustība „Pret RD biļešu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā". Šīs kustības veidotāji, vēloties palikt anonīmi, tomēr sarunā ar portālu nra.lv atzīst: "kustības pamatmērķis ir protests pret sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu. Tādēļ 1. februārī ignorējam un neizmantojam Rīgas satiksmes transportu!” Kustībai būtiski aug sekotāju skaits un jau pāris dienas pēc tās izveidošanas to skaits pārsniedzis 1,3 tūkstošus.

Zinot, ka ar 2013.gada 1.janvārī Tallinā tiek nodrošināts bezmaksas sabiedriskais transports visiem Tallinas iedzīvotājiem, portāls nra.lv sazinājās arī ar Tallinas domi un Tallinas transporta departamentu, kur tika apliecināts - jā, Tallina joprojām ir pirmā galvaspilsēta pasaulē, kur sabiedriskais transports ir bez maksas un pirms diviem gadiem uzsāktā transporta politika joprojām veiksmīgi darbojas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: sabiedriskais transports

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats