28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs pārmet Krūmiņai kompetences trūkumu
Ušakovs pārmet Krūmiņai kompetences trūkumu
Autors: BNA / 20. janvāris 2015, 15:53
Reaģējot uz valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas pārmetumiem sakarā ar jaunajām biļešu cenām sabiedriskajā transportā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs steidzies uz tiem atbildēt, norādot, ka Krūmiņa izplata politiskus paziņojumus, kurus nav kompetenta izsacīt.


“Valsts kontroliere Elita Krūmiņa, komentējot situāciju par Rīgas sabiedrisko transportu un nespējot nosaukt nevienu konkrētu skaitli vai faktu, kas norāda uz jebkāda veida pārkāpumiem uzņēmumā, populistiski un nekompetenti izplata maldinošus un uzņēmumu nomelnojušus paziņojumus,” uzskata Ušakovs.

“Valsts kontroles atzinumā nav neviena vārda ne par vienu pārkāpumu, kas varētu ietekmēt pašizmaksu”, – atgādina Nils Ušakovs: “Es gribētu ieteikt Valsts kontrolierei atkārtoti iepazīties ar Valsts kontroles atzinumu par uzņēmumu “Rīgas satiksme” un tikai pēc tam izplatīt publiskus apmelojošus paziņojumus.”

“Diemžēl Valsts kontroliere izsaka spriedumus par lietām, kas tālu pārsniedz viņas kompetenci. Valsts kontroliere atsaucas tikai uz mistiskiem “signāliem”, kurus viņa ir uztvērusi nezināmās vietās un laikā, un runā par atmosfēru un citām ezotēriskām kategorijām, Tai pat laikā viņa nespēj argumentēt savus izteikumus ne ar kādiem faktiem. Savukārt atbilstoši likumam, Valsts kontroliere nav pilnvarota noteikt uzņēmumu attīstības stratēģijas vai taktiskos un stratēģiskos vadības lēmumus, pretējā gadījumā valsts un pašvaldību uzņēmumiem vadītāji vispār nebūtu vajadzīgi”, – norāda Ušakovs.

“Aicinu kompetences celšanai un mazāk populistiskiem neargumentētiem paziņojumiem. Vēlētos vēl atgādināt galveno normu no likuma par Valsts kontroli – “Valsts kontrolieris vada Valsts kontroles darbu”, nevis nodarbojas ar politiku un publiski izsaka nepatiesus apgalvojumus un pieņēmumus”, – saka Nils Ušakovs.

Jau vēstījām, ka Krūmiņa paudusi neuzticību “Rīgas satiksmei”, norādot, ka jaunais tarifs, kas stāsies spēkā ar 1. februāri nav pamatots.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Elita Krūmiņa, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats