28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bērziņš lēmumu par dalību 9.maija svinībās pieņems personīgi
Bērziņš lēmumu par dalību 9.maija svinībās pieņems personīgi
Autors: BNA.LV / 8. janvāris 2015, 11:17
Pēdējā laikā viens no aktuālākajiem jautājumiem ir par to, vai Latvijas valsts prezidentam Andris Bērziņam vajadzētu piedalīties 9. maija svinībās Maskavā? Sabiedrībā viedokļi dalās, taču pats valsts prezidents aizvien nav sniedzis galējo atbildi.


“Man ir pietiekami daudz laika, lai izvērtētu situāciju un sniegtu konkrēti atbildi”, tā šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” atklāja valsts prezidents Andris Bērziņš.

Bērziņš norādīja, ka 2. pasaules kara iznākums ir ietekmējis viņa un viņa ģimenes likteni un kā vairums Latvijas iedzīvotāju, tas bijis ļoti negatīvs, taču tajā pašā laikā prezidents atzīmē, ka jūtas laimīgs, ka izdzīvojis šo laiku.

Uz jautājumu par to, kāpēc kaimiņvalstu prezidentiem lēmuma pieņemšana nav sagādājusi grūtības, taču Latvija aizvien domā, Bērziņš norādīja, ka katram ir savi personīgie motīvi un Latvijai lēmums jāpieņem, ņemot vērā arī faktu par prezidentūru ES Padomē.

“Mans personīgais lēmums ir skaidrs un nekad nav mainījies, taču ņemot vērā prezidentūras jautājumu, lēmums būtu jāizvērtē plašāk – Eiropas Savienības (ES) ietvaros “, norādīja prezidents.

Bērziņš gan kategoriski noliedza, ka ES nostājai būtu galvenā loma lēmuma pieņemšana, uzsverot, ka beigu beigās tas tomēr būs viņa paša personīgais lēmums.

Jau vēstīts, ka Krievija pašlaik gatavojas iespaidīgām svinībām, atzīmējot 70 gadus, kopš tika sakauta nacistiskā Vācija Otrajā pasaules karā, un uz Maskavā paredzēto ceremoniju starp ielūgtajiem viesiem ir arī tādas augsta ranga personas kā ASV prezidents Baraks Obama un Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats