28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Aptauja: šogad populārākās Ziemassvētku dāvanas – skaistumkopšana un veselība
Aptauja: šogad populārākās Ziemassvētku dāvanas – skaistumkopšana un veselība
Autors: BNA.LV / 19. decembris 2014, 16:28
Ziemassvētku laiks lielai daļai iedzīvotāju saistās ne tikai ar izgreznotām eglītēm, Ziemassvētku koncertiem, bet arī, protams, ar iepirkšanās drudzi, kad ikviens steidz iegādāt sev tuvajiem tās piemērotākās dāvanas. Pareizā pārsteiguma izvēle ne vienmēr ir vieglākais darbs, jo mūsdienu plašais piedāvājums ļauj apjukt pat viskonservatīvākajam pircējam. Tomēr, kā noskaidrojies pētījumu centra “Pontus Dati” veiktajā aptaujā, vairums iedzīvotāju šogad saviem mīļajiem dāvās kādu no skaistumkopšanas vai veselības kūrēm, neaizmirstot palutināt arī ar kādu pašceptu piparkūku vai citu saldumu.


Aptaujātie iedzīvotāji uzsvēra, ka savu tuvinieku labsajūta ir vissvarīgākā, tāpēc arī dāvanu izvēle nākusi par labu kādai no ķermeņa kopšanas procedūrām, relaksējošai masāžai, sporta kluba abonementam vai no sirds gatavotam saldajam pārsteigumam, kas spējot iepriecināt vairāk nekā, piemēram, dārgas – taustāmas mantas pasniegšana.

Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” kosmetoloģe Inguta Grinberga, Ziemassvētku laikā ievērojami pieaug pieprasījums pēc dažādām sejas un roku kopšanas procedūrām, dažādām relaksējošām masāžām un citām skaistumkopšana kūrēm, kas skaidrojams ar to, ka savas dāmas svētkos vēlas iepriecināt ne tikai mīļotie vīrieši, bet arī draudzenes, mammas un citi tuvie radinieki. Mūsdienu dinamiskais ritms un nepārtraukta atrašanās kustībā izsauc ne tikai spēku izsīkumu, bet arī rada nogurumu, pārslodzi, garastāvokļa svārstības, stresu, muskuļu saspringumu un citas neērtības. Turklāt, kas var būt svarīgāks par otra cilvēka labsajūtu?

Savukārt, sporta un fitnesa kluba “Reaktors” vadītāja Annija Viškinte atzīst, ka pastiprināta interese par sporta kluba abonementiem parādās jau rudens sākumā, kad cilvēki steidz cīnīties ar rudens drēgnuma radīto sajūtu, jo, kā zināms, sportiskās aktivitātes palīdz vairot laimes sajūtu, kā arī uzlabo fizisko un garīgo veselību. Tas arī esot viens no faktoriem, kāpēc sporta kluba abonements ir labākā dāvana sev un sev tuvajiem. Viens no galvenajiem nosacījumiem jaunu sportisko rezultātu sasniegšanā ir motivācija, tāpēc sporta un fitnesa klubs “Reaktors” novēl visiem jaunajā gadā saglabāt šo mērķtiecību un piedzīvot vēl nebijušas emocijas.

Tāpat liela daļa aptaujāto uzsvēra ka šajos svētkos tuviniekiem dāvās kādu pašceptu Ziemassvētku rausi, gardas piparkūkas vai svētku torti. “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa – Eglīte apstiprina, ka Ziemassvētku laikā viens no pieprasītākajiem produktiem ir tieši piparkūku mīkla, pašas maiznīcas ceptās piparkūkas skaistā garnējumā, kas spēj radīt fantastisku svētku noskaņojumu, īpaši bērniem, kā arī dažādas, gadu gaitā iemīļotās, baranciņas un cepumi. Svinībās īpaši iemīļoti esot tieši pašmāju ražojumi, kas nodrošina attiecīgo kvalitāti un svētku garšu.

Lai arī Ziemassvētkos galvenais neesot dāvanas, aptaujātie atzina, ka tomēr ir patīkami saņemt kādu jauku pārsteigumu un apzināties, ka par Tevi atceras un mīl. Dāvanai ne vienmēr esot jābūt “lielai” naudas izteiksmē, jo galvenais tomēr esot sirdssiltums. Turklāt, zem eglītes nolikto dāvānu atsaiņošana Ziemassvētku rītā esot daudzu ģimeņu iecienītākā tradīcija.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: abonements, Adoria, aptauja, dāvanas, dāvanu karte, jaunais gads, pētījums, piparkūkas, piparkūku mīkla, Pontus Dati, Reaktors, skaistuma centrs, Skaistumkopšana, veselība, veselības centrs, Vidzemes maiznīca, Ziemassvētki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats