25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vērtēs Kaimiņa izpratni par deputāta ētiku
Vērtēs Kaimiņa izpratni par deputāta ētiku
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 19. decembris 2014, 10:53
Latvijas Reģionu apvienības pārstāvis Arturs Kaimiņš, visticamāk, būs pirmais šī Saeimas sasaukuma deputāts, kuru Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija sodīs par deputāta uzvedībai necienīgu rīcību, jo viņš, alkohola reibumā būdams, skandalēja kādā Vecrīgas naktsklubā.


Savukārt nākamais komisijas klients varētu būt Zaļo un zemnieku savienības deputāts Raimonds Bergmanis, raksta NRA.lv.

Aizvadītajā nedēļas nogalē kolorītais A. Kaimiņš sabiedrības uzmanību piesaistīja, iesaistoties ķīviņā, kā rezultātā uz mirkli tika saslēgts roku dzelžos un aizturēts. Šāda izdarīšanās, kura fiksēta videomateriālos, ir brīvi skatāma interneta vidē, un citi deputāta nodarījumi publiskās vietās nav iepriecinājuši divus vēlētājus un kādu Saeimas deputāti. Tāpēc šīs personas komisijā iesniegušas sūdzības par A. Kaimiņu, un ceturtdien tā vienbalsīga lēma, ka lieta ir jāierosina.

Atkarībā no tā, kāds būs komisijas lēmums, A. Kaimiņam var izteikt rājienu vai pat uz laiku liegt viņam piedalīties Saeimas sēdēs.

Savukārt A. Bergmanis komisijas redzeslokā varētu nonākt autoavārijas dēļ, kurā viņš nokļuva aizvadītajā nedēļā, atzīst komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs. Kaut arī iesniegumu no Valsts policijas komisija līdz šim nav saņēmusi, pastāv pamats aizdomām, ka deputāts avārijā nokļuva, jo pārkāpa satiksmes noteikumus. Ja tas tiešām tā būs noticis, komisijai un Saeimai būs jālemj par deputāta izdošanu sodīšanai saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

Lai šī paša likuma rokās nodotu Vienotības frakcijas deputātu Veiko Spolīti, Saeima ceturtdien nobalsoja par viņa nodošanu administratīvā aresta izpildei. Kā vēstīts iepriekš, vēl nebūdams Saeimas deputāta godā, viņš tika pieķerts dzērumā vadot automašīnu. Par to viņam tiesa piesprieda administratīvo arestu uz piecām dienām un naudas sodu, kā arī autovadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

V. Spolītis arī iecerējis rosināt grozījumus Satversmē, kas paredzēs atteikties no deputātu imunitātes administratīvo pārkāpumu gadījumos.

Pašlaik Satversme paredz, ka deputātam nevar uzlikt administratīvo sodu bez Saeimas piekrišanas. Pēc V. Spolīša domām, šī norma ir novecojusi, jo Saeimas priekšstāvis neatšķiras no citiem Latvijas iedzīvotājiem, līdz ar to nav iemesla prasīt Saeimas atļauju izdot deputātu administratīvai sodīšanai. Viņš gan neplāno rosināt izmaiņas saistībā ar deputāta imunitāti citos gadījumos.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arturs Kaimiņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats