17. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Rūdolfs, Viviāna
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vētra Billija atnesusi zaudējumus 55 000 eiro vērtībā
Vētra Billija atnesusi zaudējumus 55 000 eiro vērtībā
Autors: BNA.LV / 16. decembris 2014, 13:05
Aizvadītajā nedēļas nogalē Latviju sasniedza vētra “Billija”, kas vēja brāzmās sasniedza pat orkāna spēku. Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības “BTA Insurance Company” SE (BTA) paziņojums, kompānija līdz pirmdienas plkst. 16:00 saņēmusi 38 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par vētras radītajiem bojājumiem klientu īpašumiem un transportlīdzekļiem. Provizoriskie aprēķini liecina, ka apdrošināšanas atlīdzību kopsumma BTA klientiem par vētras radīto bojājumu novēršanu varētu sasniegt 55 000 eiro.


Vētras rezultātā visvairāk cietuši BTA klientu apdrošinātie īpašumi Kurzemes reģionā – Ventspilī un Liepājā, kur vēja ātrums sasniedza pat 35 metrus sekundē. Saņemti arī apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi par Vidzemes reģionā bojātiem īpašumiem. Kopumā līdz pirmdienas, 15. decembra, pulksten 16:00 BTA saņēmusi 38 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par vētras nodarītiem bojājumiem, no tiem 33 pieteikumi saņemti par privātīpašumiem un komercīpašumiem nodarītiem bojājumiem, savukārt pieci pieteikumi saņemti par transportlīdzekļiem nodarītiem bojājumiem, tai skaitā viens pieteikums par specializētajai tehnikai nodarītiem bojājumiem.

Vētras “Billija” postījumi nedēļas nogalē, kā jau ierasts, ir skāruši klientu īpašumus, nodarot zaudējumus ne tikai ēku jumtu segumiem un ēku apdarei, bet arī klientu transportlīdzekļiem. Šī brīža aplēses liecina, ka vētras “Billija” radīto bojājumu novēršanai BTA izmaksāto atlīdzību kopējais apjoms varētu sasniegt 55 000 eiro. Tomēr ņemot vērā, ka klienti ne vienmēr ziņo apdrošinātājam par negadījumu uzreiz pirmajā dienā pēc negadījuma, apdrošināšanas aģentūra prognozē, ka šīs nedēļas laikā varētu vēl pieaugt pieteikto apdrošināšanas gadījumu skaits par vētras radītajiem bojājumiem klientu īpašumiem.

Apkopojot pieteiktos apdrošināšanas gadījumus, BTA secinājusi, ka vētras rezultātā BTA klientu privātīpašumiem un komercīpašumiem vairumā gadījumu norauti jumti vai jumtu un ārsienu apdares. Lielākos postījumus vētra nodarījusi kādai ēkai Kocēnu novadā, noraujot jumtu 1070 m2 platībā. Ievērojamus bojājumus vētra radījusi arī kādai tirdzniecības ēkai Liepājā. Stiprā vēja iedarbības rezultātā tika norauts ēkas skārda jumts 150 m2 platībā. Kādā citā gadījumā Durbes novadā stiprais vējš norāvis jumtus teltīm aptuveni 75 m2 platībā, kādai saimniecības ēkai Grobiņas novadā bojāts rannila seguma jumts 50 m2 platībā, bet kādai ēkai Jūrkalnē norauts jumts 25 m2 platībā un bituma apdare. Kādas privātmājas jumtu Saulkrastu pagastā sabojāja krītošs koks.

Savukārt, transportlīdzekļiem bojājumus radījuši stiprā vēja ietekmē lidojoši priekšmeti un nolauzti koku zari. Piemēram, kādam “BMW” markas transportlīdzeklim radīti bojājumi no vētrā norautas un krītošas jumta apdares, bet kādam “Volkswagen” markas transportlīdzeklim vētrā nolauzti koku zari bojājuši durvis, arku un atdurstieni.

Aizvadīto dienu laikā BTA pieteiktas arī apdrošināšanas atlīdzības par vētras laikā norautu un bojātu reklāmas banneri un vētras bojātiem mehāniskajiem vārtiem, kā arī pieteikta apdrošināšanas atlīdzība par apkures sistēmas bojājumu, ko izraisīja traucējumi elektrības padevē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Vētra Billija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats