26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pensionāru arodbiedrība ceturtdien protestēs pie Saeimas
Pensionāru arodbiedrība ceturtdien protestēs pie Saeimas
Autors: NRA.lv / 16. septembris 2014, 12:34
"18. septembrī plkst. 8.30 mēs, Latvijas strādājošie un pensionāri, pulcējamies pie Saeimas uz masu protesta akciju," tā vēsta arodbiedrība LABA.


Arodbiedrība argumentē: "Latvijas iedzīvotāji tikai divus mēnešus gadā strādā, lai nopelnītu sev iztikai. Viss, ko viņi nopelna pārējos 9 mēnešos, aiziet dažādos nodokļos valstij. Zināmā mērā darba devējus var saprast - lai izdzīvotu pie pašreizējās valsts nodokļu politikas, nākas visādi izlocīties un pielāgoties. Tā, lai samaksātu darbiniekam uz rokām 700 eiro mēnesī, darba devējam jāiztērē 1235 eiro. Tātad 535 eiro- tie ir nodokļi un tikai nodokļi, kas aiziet dažādām valsts struktūrām un pašvaldībām. Nav brīnums, ka šādos apstākļos darba devēji sāk izdomāt dažādas nodokļu apiešanas shēmas."

Kā piemēri tiek minēta citu valstu prakse. Vācijā nodokļi sastāda ne vairāk kā 40% no algas, un algas ir 3000 - 5000 eiro. "Latvijā nepieciešams pazemināt nodokļus, nevis paaugstināt. Mēs piedāvājam samazināt PVN apkurei un pazemināt PVN pašai nepieciešamākajai pārtikai - gaļai, pienam, dārzeņiem. Polijā PVN pārtikai sastāda tikai 9%, kāpēc mums tas ir 21%?

Nepietiek budžeta ienākumu? Tad ieviesiet beidzot greznuma lietu nodokli! Lai šo nodokli maksā tie, kas var atļauties luksus klases preces. Tāpat mēs piedāvājam paaugstināt neapliekamo minimumu no nožēlojamajiem 75 eiro līdz summai, kas patiešām nodrošinās iztikas minimumu. Mūsu nodokļu sistēma ir netaisnīga, un to jau sen ir laiks labot," uzsver arodbiedrība.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats