18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Cilpa ap Rīgas Dinamo savelkas?
Cilpa ap Rīgas Dinamo savelkas?
Autors: Ēriks Strauss / NRA.lv / 16. septembris 2014, 12:02
Kamēr Rīgas Dinamo hokejisti vēl turpina spēlēt Krievijas atklātajā hokeja čempionātā, tikmēr viņu priekšnieki Juris Savickis un Guntis Ulmanis cenšas viens otru pārspēt oratora spējās un dzīvot pēc Repšes principa – kā var nesolīt?

Izbraukuma dienā uz pirmo viesturnejas pa Krieviju tūri Dinamo pieskatītāji teju sarīkoja sacensības, kurš uz šī dueļa fona sasolīs vairāk un beigu beigās izskatīsies mazāk ķēmīgs par savu kolēģi. Kurš skaļāk un dumjāk izcēlies ar solījumiem par tuvojošos naudas plūsmu Dinamo caurajam katlam, par to lai atzīmes liek darba ņēmēji hokejisti. Kurš to pateica, šobrīd nav būtiski. Ulmanis vai Savickis, bet viens no viņiem uz spēlētāju ausīm salēja tik saldu sīrupu, kad prasījās uzkost kaut ko sāļāku. Raug, papīri jau esot sakārtoti, krievu biznesmeņi beidzot esot pamodušies no atvaļinājuma, un spalvas jau tiekot mērcētas tintē, lai liktu vajadzīgos parakstus, kas pagrieztu naudas krānus Skanstes ielas virzienā. Līdzīgi vārdi tiek deklarēti vismaz kādu mēnesi, taču spēlētāji joprojām nav saņēmuši līgumos aprakstītās summas. Toties ir Ulmaņa mierinājuma vārdi, ka hokejisti jau neesot paši nabadzīgāki Latvijas iedzīvotāji un kādu laiku varot pārlaist arī ar sakrātiem līdzekļiem. Savukārt Savickis kļuvis tik taupīgs, ka ierosinājis vienam otram latviešu hokejistam, kurš ar viņa svētpalīgu kļuvis par miljonāru, sezonu aizvadīt bez darba samaksas. Varētu jau pasmieties un turpināt ticēt Savicka un Ulmaņa aforismiem, ja vien vienlaikus ar viņu pērlēm Krievijas pusē neparādītos kāda interesanta informācija, kura būtībā nolīdzina līdz ar zemi visus solījumus. Raug, KHL direktoru padomes priekšsēdētājs Genadijs Timčenko savas līgas interneta mājaslapā pasaka šai līgai un Krievijai neticami sakarīgu atklāsmi: «Ja komandai nav naudas, tad komandai nevajag būt. Mēs uzaicinām klubus uz līgu, palīdzam viņiem nostāties uz savām kājām, bet pēc tam klubiem pašiem jānodrošina finansējums, to atrodot savas valsts kompānijās.» Šķiet, ka skaidrāk vairs nevar pateikt, bet, ja Savickis un Ulmanis to nav sapratis, tad tulkojumā tas izklausās šādi: «Mēs naudu vairs nedosim.» Proti, Krievija ārzemju komandām naudu vairs nedos. Tā kā Dinamo ir ārzemju komanda un, zinot, ka Latvijas uzņēmējiem nav pa kabatai finansēt šo Kremļa rotaļlietu, šā projekta turpmāko likteni nav grūti uzminēt.

Tikmēr Dinamo aizvadījusi pirmās divas no četrām izbraukuma spēlēm. Vispirms Ņižņekamskā ar 3:2 tiek pieveikts vietējais Ņeftehimik (vārtus guva Saulietis, Hosa, Dārziņš) bet vakar ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Toljati komandai Lada. Pa vieniem vārtiem guva Hosa un Pujacs.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats