18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks: Jāvienojas par ekonomiskas un militāras palīdzības sniegšanu Ukrainai
Pabriks: Jāvienojas par ekonomiskas un militāras palīdzības sniegšanu Ukrainai
Autors: NRA.lv / 29. augusts 2014, 16:23
Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks uzskata, ka Eiropas un ASV valstu vadītājiem nekavējoties jāvienojas sniegt ekonomisku atbalstu Ukrainas valdībai, jo valstī, kurā norit karadarbība, ekonomiskā situācija ir kritiska, tāpat Ukrainas armija jānodrošina ar adekvātu militāro nodrošinājumu, lai tā spētu stāties pretī Krievijas karavīriem.


"Krievijas slēptā agresija pēdējo dienu laikā ir kļuvusi par atklātu agresiju, tāpēc runāt par sankciju palielināšanu pret Krieviju nav adekvāti. Tas ir ilgtermiņa risinājums, kas īstermiņā nenes cerēto rezultātu. Mums ir jāsniedz ekonomisks un militārs atbalsts Ukrainai, nodrošinot ar ekipējumu, apmācībām. Ja reiz mēs varam atbalstīt Irākas armiju, kāpēc neatbalstām Ukrainas armiju?" uzskata A.Pabriks.

Tāpat viņš no ES un ASV valstu līderiem sagaida, ka beidzot "lietas tiks sauktas īstajos vārdos": "Vairs nav iemesla izvairīties, jo NATO izlūkošanas dokumenti, kuru informācija ir pieejama publiski, sniedz pietiekamu informāciju, lai apgalvotu, ka šajā karā piedalās Krievijas karaspēks."

A.Pabriks norāda, ka papildus praktiskajai palīdzībai jāturpina Krievijas rīcība nosodīt arī diplomātiskā veidā, pieņemot rezolūciju ANO drošības padomē, kā arī jāizvērš lielāka Krievijas izolācija no starptautiskajiem procesiem, kas Krievijas ekonomikai var būt ļoti sāpīgi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis Pabriks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats