19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Damokla zobens virs Murjāņu sporta ģimnāzijas
Damokla zobens virs Murjāņu sporta ģimnāzijas
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 25. jūlijs 2014, 11:44
Gordija mezgls ap Murjāņu sporta ģimnāziju joprojām ir cieši savilkts: rekonstrukcija šogad tur netiks sākta, un nav zināms, vai skola vispār tiks saglabāta.


Atviegloti uzelpot, visticamāk, varēs sporta centrs Mežaparks, jo tas paliek valsts īpašumā un saglabā savas funkcijas kā sporta objekts, – tā tika lemts Nacionālās Sporta padomes (NSP) sēdē, raksta NRA.lv.

Ir skaidrs, ka Murjāņi šogad rekonstrukcijai paredzētos 4,4 miljonus eiro nevar apgūt, tāpēc ieplānoto summu vajadzēs pārcelt uz 2017. gada budžetu, pēc NSP sēdes uzsvēra premjerministre Laimdota Straujuma, piebilstot, ka tā vietā skolai tikšot piešķirti 500 000–600 000 eiro nepieciešamāko remontdarbu veikšanai.

Par notiekošo ļoti satraucies ir skolas direktors Ēvalds Goba. Vēl pirms nedēļas viņš esot ticies ar izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti, un arī viņa nav varējusi paskaidrot, kāpēc rekonstrukcijas projekts tika apstādināts. Nu nav bijis tā, ka skola prasījusi papildu naudu un tāpēc radušies sarežģījumi, kā tagad tas tiekot pasniegts. Bet fakts ir nenoliedzams: viss ir novilcināts tā, ka skaidrs – līdz gada beigām 4,4 miljonus skola nevar apgūt. Ja zaļā gaisma projektam būtu iedegta jau aprīlī, darbi būtu uzsākti laikā un finansējums atbilstoši tiem arī tērēts. Šobrīd no minētās summas skolai sola iedot vairs tikai pusmiljonu eiro «avārijas seku likvidēšanai» – volejbola zāles un ugunsdzēsības sistēmas savešanai kārtībā. «Baidos, ka līdz septembrim varam nepagūt to izdarīt, jo iepirkums vien paņems zināmu laiku,» savas bažas par sliktāko scenāriju neslēpa Ē. Goba, gan norādot, ka darīs visu, lai 1. septembrī mācības varētu sākt. Bez visas šīs jezgas vēl arī uz skolas direktora vietu izsludinātais konkurss situāciju vēl vairāk sarežģījot. Viņš gan esot pieteicis arī savu kandidatūru, taču, visticamāk, palikšana amatā viņam nespīdot. «Visu šo pusgadu tiek darīts viss, lai liktu mums sprunguļus riteņos. Arī es esmu dzirdējis to, kam patiesībā Murjāņiem paredzētais finansējums bija apsolīts,» sašutis ir skolas direktors. Kas notiks ar atlikto finansējumu (šogad bija plānots izdarīt lielāko darbu apjomu, tāpēc arī naudas summa bija iedalīta vislielākā), viņam nav zināms, jo drīz būs jauna valdība, – kas zinot, ko tā lems. Skaidrs, ka projektu nevarēs īstenot plānotajos termiņos, – viss ievilksies.

Ē. Goba arī neizslēdz varbūtību, ka Murjāņus «sadalīs pa gabaliņam» uz dažādiem sporta centriem. Neesot jau noslēpums, ka tāds plāns esot un tas palikts zem projekta vākiem kā sporta internātu attīstības plāns. Nevarot izslēgt varbūtību, ka viņa vadītās skolas projektam paredzētais finansējums aizplūdīs uz Valmieru un Siguldu, attiecīgi piešķirot to «abām šīm vietām uz pusēm».

Attiecībā uz sporta centru Mežaparks ir nolemts, ka Izglītības un zinātnes ministrija atsauc visu dokumentu paketi, kas paredz centra nodošanu Finanšu ministrijai. Ir plānots izstrādāt koncepciju līdz 5. septembrim, kas prioritāri nodrošinātu Latvijas Olimpiskās vienības darbību un attīstības iespējas. Esot skaidrs, ka objekts paliek valsts īpašumā un tiek saglabāts sportam, apliecināja Latvijas Olimpiskās vienības valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Murjāņu sporta ģimnāzija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats