24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vešņakovs pārsteigts par Latvijas rīcību; esot bijusi cita noruna
Vešņakovs pārsteigts par Latvijas rīcību; esot bijusi cita noruna
Autors: Apollo.lv / 25. jūlijs 2014, 11:33
Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu pārsteigusi Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pozīcija, iekļaujot trīs māksliniekus tā dēvētajā «melnajā sarakstā», jo 6.jūlijā esot runāts pavisam kas cits.


Viņš intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka 6.jūlijā ministrija apliecināja, ka māksliniekiem būs brīva iebraukšana Latvijā, jo «Jaunais vilnis» ir kultūras pasākums un tajā nenotiks iejaukšanās, raksta Apollo.lv.

Viņš retoriski vaicāja, vai Valērija pēdējā mēneša laikā būtu izdarījusi ko tādu, par ko būtu pelnījusi tikt iekļauta «melnajā sarkastā». «Ko ir izdarījusi Valērija pēdējā mēneša laikā?» - vaicāja Vešņakovs.

Vaicāts, vai Krievija nerīkotos līdzīgi ar kādu ukraiņu mākslinieku, Krievijas vēstnieks sacīja, ka nezina nevienu piemēru, kad Krievija ierobežotu kāda mākslinieka iebraukšanu valstī. Vešņakovs gan norādīja, ka Latvija skubina Krieviju uz šādiem soļiem.

Rinkēviča lēmumu tikmēr Vešņakovs vērtēja kā Latvijas iekšpolitikas motivētu gaidāmo Saeimas vēlēšanu dēļ.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot Krievijā plaši pazīstamajiem estrādes māksliniekiem Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Kobzons Latvijas «melnajā sarakstā» nonācis jau otro reizi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Vešņakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats