20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Savickis: Jebkuras sankcijas pret Krieviju vērtējamas negatīvi
Savickis: Jebkuras sankcijas pret Krieviju vērtējamas negatīvi
Autors: Apollo.lv / 23. jūlijs 2014, 17:43
Jebkuras sankcijas pret Krieviju vērtējamas negatīvi un tās vismagāk skars mazās valstis - Latviju, Lietuvu, Igauniju, LTV raidījumam «Rīta Panorāma» atklāja gāzes eksportētāja «Itera Latvija» vadītājs Juris Savickis.


Viņš uzskata, ka krievi tikai pasmaida par sankcijām, bet ir būtiski uzsvērt, ka smagi cietīs mazās Krievijas pierobežas valstis.

Runājot par lidmašīnas katastrofu, tā tiek pārāk politizēta. Šobrīd nav pierādīts, ka Krievija jebkādā veidā būtu saistīta ar lidaparāta notriekšanu.

«Kas būs tad, kad tiks pierādīts, ka Krievija nav vainīga? Krievijai nav izdevīgi notriekt tādu lidmašīnu. Citiem tas ir vajadzīgs vairāk, galvenokārt politiskā aspektā. Tā ir sazvērestības teorija - kā kaut kas notiek, tā uzreiz vainīga Krievija. Vispirms jāsagaida izmeklēšanas rezultāti, lai varētu objektīvi spriest par notikušo,» stāstīja Savickis.

Rinkēviča lēmumu iekļaut trīs Krievijas estrādes zvaigznes «melnajā sarakstā» Savickis principā neatbalsta. Viņš uzskata, ka tādā gadījumā jāverš sankcijas pret 80% Krievijas iedzīvotājiem, kuri atbalsta Putinu, vai arī kādu KHL spēlētāju, kurš cīņas karstumā pateicis kaut ko sliktu par Latviju. Rinkēvičam būtu jādomā par to, kā piesaistīt investīcijas, nevis šādi rīkoties.

Savickis nedomā, ka Eiropas Savienība atteiksies no Krievijas gāzes un tā pārskatīs sadarbības līgumus. Krievijai ir izdevīgi pārdot gāzi. Gāzes piegādes nav apdraudētas, tiesa, cena ir atkarīga no naftas izmaksām, raksta Apollo.lv.

Slānekļa gāzes transports no ASV būs ļoti dārgs. Tā ir jāiegūst, jāatdzesē un jāatved, un jāveido jauna infrastruktūra - tas ir ļoti dārgi un neizdevīgi. Taču šeit atkal runa ir par politisko cenu, lai kādam kaut ko parādītu, stāstīja Savickis.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Juris Savickis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats