25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Par eksāmenu vērtējumu sūdzas mazāk
Par eksāmenu vērtējumu sūdzas mazāk
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 17. jūlijs 2014, 15:55
Valsts izglītības satura centrs (VISC) līdz šim saņēmis 67 apelācijas par centralizētajos eksāmenos saņemto vērtējumu, un astoņos gadījumos īpaši sasaukta komisija ir atzinusi, ka tas nav bijis pareizs, un to mainījusi. VISC atgādina, ka līdz jūlija beigām vēl var iesniegt pieprasījumus pārskatīt pārbaudījuma novērtējumu.

Šogad 11 centralizētajos eksāmenos piedalījās 22 270 skolēnu, kuru 59 146 darbus novērtēja 747 vērtētāji. Līdz 9. jūlijam VISC tika iesniegtas 64 apelācijas no 56 personām, bet šonedēļ tām pievienojušies vēl trīs iesniegumi, informē VISC pārstāve Diāna Ļaha. Kā rāda VISC statistika, pērn pirmajā nedēļā iesniegtas 79 apelācijas no 64 personām, taču kopumā pagājušajā gadā saņemtas 115 apelācijas no 94 personām, kas ir bijis krietni mazāk nekā 2012. gadā, kad to bija 284, stāsta NRA.lv

Visvairāk iebildumu ir saņemts par iegūto vērtējumu obligātajā centralizētajā eksāmenā latviešu valodā, un tas ir skaidrojams ar to, ka tajā proporcionāli ir vislielākais kārtotāju skaits, norāda VISC pārstāve. Taču skolu abiturienti izteikuši neapmierinātību arī par citos pārbaudījumos gūto atzīmi. Vērtējums kopumā mainīts astoņos gadījumos, no tiem trīs ir bijuši latviešu valodas eksāmenā, bet pārējie bijuši citos rakstudarbos, piemēram, vēsturē un angļu valodā.

D. Ļaha atgādina: ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas viņam ir tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu. Tas izdarāms ne vēlāk kā līdz 30. jūlijam, atnesot apelācijas pieprasījumu (veidlapa saņemama centrā Vaļņu ielā 2 vai elektroniski) uz VISC personiski vai atsūtot to pa pastu. Iesniegumos parasti tiek norādīts, kura darba daļa jāpārskata, bet dažkārt tās var būt pat vairākas vai viss rakstu darbs. VISC izveidota īpaša apelācijas komisija mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas to izskata un pārskata vērtējumu eksāmenā, lai pieņemtu lēmumu – atstāt esošo atzīmi vai mainīt to. Komisijas sastāvs nav tas pats, kas darbu labojis pēc eksāmena, un tā ļoti rūpīgi un maksimāli objektīvi pārskatot darbu, skaidro VISC pārstāve.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats