19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujuma mazina birokrātiju
Straujuma mazina birokrātiju
Autors: NRA.lv / 11. jūlijs 2014, 17:50
Ministru prezidente Laimdota Straujuma ir parakstījusi rīkojumu, ar kuru par spēku zaudējušiem atzīti 65 rīkojumi par dažādu darba grupu, padomju, ekspertu un vadības grupu izveidi, informē Valsts kanceleja.


Administratīvā sloga mazināšanas ietvaros Valsts kanceleja sadarbībā ar ministrijām veica premjera rīkojumu analīzi par dažādu darba grupu izveidi un secināja, ka daļa spēkā esošo Ministru prezidenta rīkojumu ir zaudējuši savu aktualitāti vai tajos noteiktie uzdevumi jau ir izpildīti. Līdz ar to attiecīgās darba grupas, padomes, ekspertu un vadības grupas tika atzītas par spēku zaudējušām.

Turpmāk vairs nepastāvēs Lauku attīstības konsultatīvā padome, Noziedzības novēršanas padomes sekretariāts, Latvijas integrācijas Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO) padome, Garīgo lietu padome, Valsts pārvaldes reformas stratēģijas ieviešanas vadības un koordinācijas padome, Fiskālās politikas konsultatīvā padome, Latvijas Meža un saistīto nozaru nacionālās programmas koordinācijas padome, Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes Informācijas analīzes darba grupa un citas.

Valsts kancelejas direktore E.Dreimane uzsver: „Pēc Ministru prezidenta apstiprināto darba grupu pārskatīšanas un inventarizācijas turpināsies darbs ar Ministru kabineta rīkojumu, Ministru kabineta noteikumu, likumu un citu normatīvo aktu izvērtēšanu. Valsts pārvaldes prioritāte nemainīgi ir birokrātijas un normatīvo plūdu mazināšana un sakārtošana, tādēļ turpināsies darbs pie sistēmiskiem risinājumiem, ierobežojot normatīvisma pieaugumu.”


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats