25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas melnajā sarakstā saistībā ar Ukrainas notikumiem iekļautas vēl vairākas personas
Latvijas melnajā sarakstā saistībā ar Ukrainas notikumiem iekļautas vēl vairākas personas
Autors: Apollo.lv / 11. jūlijs 2014, 12:07
Līdz Ukrainas konflikta eskalācijai Latvijas «melnajā sarakstā» bija iekļautas 18 personas, taču tagad šo cilvēku skaits ir palielinājies, LNT raidījumam «900 sekundes» pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).


Ministrs atklāj, ka kopš Ukrainas konflikta sākuma «melnajā sarakstā» ir iekļuvušas vēl 16 personas. Šīs personas ir saistītas ar Ukrainas notikumiem. Pārsvarā tie ir Krievijas pilsoņi, taču ir arī daži Eiropas Savienības valstu iedzīvotāji, raksta Apollo.lv.

Iekļaušana «melnajā sarakstā» ir saistīta ar personu naidīgiem izteikumiem publiskā telpā, kā arī iesaistīšanās dažādās organizācijās, kas apdraud Latvijas valstiskumu. Šo cilvēku aktivitātes ir pētītas visnotaļ ilgi, tādēļ ir pilnībā skaidrs, ka šo cilvēku iekļaušana «melnajā sarakstā» ir pilnībā pareizs solis.

Sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem tiek apzinātas vēl vairākas Latvijai naidīgas personas, tādēļ šis saraksts noteikti tiks papildināts.

Lai iekļautu kādu personu «melnajā sarakstā», nevar balstīties vien uz to, vai cilvēks patīk vai nē. Ļoti svarīgi saprast, ka šāda cilvēka darbība var būt destabilizējoša un graut valstiskumu, līdz ar to tie ir ļoti nopietni argumenti.

Ja būs redzami reāli draudi no uzturēšanās atļaujām un Latvijai nedraudzīgu personu iekļūsanu valstī, arī šajā jomā būs jāveic nopietnas pārmaiņas. Ministrs gan piebilst, ka nesen veiktās izmaiņas varētu būt pietiekamas.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rihards Kozlovskis, Ukraina

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats