20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kreituse daiļrunīgi izsakās par Vienotību un notiekošo politikā
Kreituse daiļrunīgi izsakās par Vienotību un notiekošo politikā
Autors: Apollo.lv / 4. jūlijs 2014, 12:31
Premjeres Laimdotas Straujumas (V) valdības darbs vērtējams viduvēji, jo sabiedrībā parādās neapmierinātība par notiekošo. Ņemot vērā notiekošo politikā rodas sajūta, ka šīs valdības vienīgais mērķis ir kaut kā «novilkt» līdz rudenī gaidāmajām vēlēšanām, Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» pauda Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse.


Runājot par veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) ilgstošo slimību, Kreituse saka, ka šāda situācija nav normāla. Jebkurā darbā veselības ministres vietā jau sen būtu nozīmēts kāds cilvēks. Taču Circenes nostāja «slimošu, bet no amata neatkāpšos», ir politiski nesaprotama.

Latvijā vārds «vienot» ir kļuvis ļoti populārs. Taču, kā zināms, bieži lietoti vārdi ar laiku zaudē jēgu.

Kā raidījumam pauž Kreituse, «Vienotība» tagad atgādina grimstošu kuģi. Vairāku politiķu aiziešana no «Vienotības» atgādina žurku skrējienu no grimstoša kuģa, raksta Apollo.lv.

Runājot par Ainara Šlesera izveidoto partiju «Vienoti Latvijai», Kreituse piebilst, ka Latvijā viss ir kā pasaulē, tikai nedaudz savādāk. Tas, ka premjeri apvienojas vienā partijā, ir normāli, taču nav saprotams, kas var vienot bijušos premjerus, kuri savulaik pārstāvējuši katrs savu partiju ar savu ideoloģiju. Šī partija nāk ar vienu lozungu - vara. Un tā ir ņirgāšanās par vēlētājiem.

Savukārt «Saskaņas centra» (SC) neveiksme Eiropas parlamenta vēlēšanās ir vērtējama kā politiskā spēka sapurināšanās pirms Saeimas vēlēšanām. SC nevajadzētu balstīties tikai uz vienu cilvēku. Ja paskatās uz «Latvijas Krievu savienību», bez Tatajanas Ždanokas viņi nav tik spēcīgi. Tāpēc SC vajadzētu mainīt savu taktiku, jo var gadīties, ka šis politiskais spēks atkal netiks valdībā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilga Kreituse, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats