18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » No 1.jūlija datu pārraide viesabonēšanā kļūs uz pusi lētāka
No 1.jūlija datu pārraide viesabonēšanā kļūs uz pusi lētāka
Autors: BNA.LV / 25. jūnijs 2014, 16:22
Kā liecina Eiropas Komisijas (EK) paziņojums, tad no 1.jūlija Eiropas Savienībā (ES) vairāk nekā par pusi tiks samazināta viesabonēšanas datu lejupielādes maksimālie tarifi.


Sākot ar jūlija sākumu ES par vairāk nekā pusi samazinās datu lejupielādes maksimālos tarifus, tagad cena par megabaitu (MB) būs 20 eirocenti līdzšinējos 45 eirocentu vietā. Arī veikt zvanus būs daudz izdevīgāk, viena zvanu cena būt samazināta par 21%, bet saņemšana par 28,5%. Daudz lētāka kļūs arī īsziņas nosūtīšanam, proti, par 25% lētāka.

Jaunumi būs vērojami arī viesabonēšanas līgumos, kuros Eiropas mobilo sakaru operatori piedāvās, ja tas būs iespējams, izvēlēties vietējo operatoru datu viesabonēšanai.

EK priekšsēdētāja vietniece Nēlī Krusa norāda, ka vienotajā tirgū viesabonēšanas tarifi nav nepieciešami, piebilstot, ka šovasar gaidāmas lielas pārmaiņas datu pārraidēs viesabonēšanas sistēmā. Tāpat Krusa izsaka cerību, ka līdz 2014. gada beigām būs iespēja pilnīgi atteikties no tiem, protams, svarīga ir ES dalībvalstu apstiprinājums šīm pārmaiņām.

EK ierosinātās pārmaiņas piedāvā atteikties no viesabonēšanas tarifiem, nodrošinot atvērtu un neitrālu internetu, kā arī mobilo sakaru un interneta lietotāju aizsardzību.

Salīdzinot 2007.gadu viesabonēšanas pakalpojumu cenas, tiek secināts, ka līdz 2014. gadam cenas ir samazinājušas par 80-90%.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas Komisija, viesabonēšana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats