20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Grūtups neslēpa, ka bija smagi slims; kolēģi nespēj noticēt pašnāvības versijai
Grūtups neslēpa, ka bija smagi slims; kolēģi nespēj noticēt pašnāvības versijai
Autors: Apollo.lv / 17. jūnijs 2014, 10:31
Sabiedrībā pazīstamais advokāts Andris Grūtups, visticamāk, izdarījis pašnāvību, lai vairs nebūtu jācieš no vēža, otrdien raksta «Latvijas Avīze», atzīmējot, ka leģendārā personība nemaz nav slēpusi, ka ir smagi slims.


Lai arī policijā norāda, ka pirmsnāves vēstules saturs sabiedrībai netiks atklāts, jo viņš to rakstījis saviem tuvākajiem cilvēkiem, laikrakstam zināms, ka Grūtupam bijis audzējs, turklāt viņš vairāk uzticējās dziedniecībai, mazāk – tradicionālajai medicīnai, raksta Apollo.lv.

Grūtupa skolnieks, advokāts Elvijs Vēbers laikrakstam teic, ka vēl maija sākumā, atzīmējot Grūtupa dzimšanas dienu, nekas nav liecinājis, ka advokātam vairs daudz nav atlicis šajā saulē. Viņš nesūrojās, vien neslēpa, ka reizēm visu dienu nespējot izkāpt no gultas.

Vairāki advokāti, kuri labi pazīst Grūtupu, bijuši pārsteigti, ka advokāts, visticamāk, izdarījis pašnāvību. Bijusī prokurore Rita Aksenoka sacījusi, ka viņas praksē ne reizi neesot gadījies, ka šo ceļu izvēlas ar šāvienu krūtīs, jo šādā gadījumā rokai ir jābūt ļoti precīzai.

Advokāte Inta Sikora sacījusi, ka pašnāvība neiet kopā ar viņa personību. Advokāts bijis optimists, un viņš samierinājās, nevis krita depresijā, ka ir slims.

Jau ziņots, ka svētdien vakarā, iespējams, nošāvies pazīstamais advokāts Grūtups. Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, advokāta mirstīgās atliekas atrastas dzīvoklī namā Rīgā, Vaļņu ielā 11, kurā mitinās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Šobrīd galvenā policijas izvirzītā versija ir, ka Grūtups ir izdarījis pašnāvību. To apliecina arī dzīvoklī atrastā pirmsnāves vēstule.

Valsts policijas paziņojumā presei norādīts, ka izsaukumu uz Vaļņu ielu 11 policija saņēma svētdien plkst.23.36. Notikuma vietā policisti atrada Grūtupa līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm - šautu brūci krūšu kurvī. Līdzās nelaiķim atradās arī šaujamierocis - pistole, kas piederējusi Grūtupam.

Par notikušo sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzus nāves iestāšanās apstākļus, tāpat arī tiks veikta ekspertīze nāves cēloņa noskaidrošanai.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Grūtups

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats