28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Straujumas dēls ir pārsteigts
Straujumas dēls ir pārsteigts
Autors: Apollo.lv / 15. jūnijs 2014, 22:08
Premjerministres Laimdotas Straujumas dēls ir pārsteigts, ka viņa dēļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārmet Straujumai interešu konfliktu, vēstī TV3 raidījums «Nekā personīga».


Pēc Streļčenoka rīkojuma KNAB pārbauda, vai Straujuma nav pārkāpusi likumu, valdības sēdē lemjot par kāda valstij piederoša zemesgabala privatizāciju. Par iespējām iegūt šo zemi interesējoties premjerministres dēla Ģirta darbavieta «Norvik banka», Streļčenoks esot izlasījis presē, raksta Apollo.lv.

Premjerministres dēls Ģirts Straujums tikmēr apgalvo, ka «Norvik bankai» nekad neesot bijusi interese par šo zemes gabalu. KNAB darbinieki  pie viņa ar jautājumiem neesot nākuši. Arī viņš par visu esot uzzinājis no preses.

«Norvik bankas» korporatīvo pakalpojumu vadītājs Ģirts Straujums norāda: «Šobrīd bankai nav un nekad nav bijusi interese par šo te zemesgabalu un informācija par šo te jautājumu mēs uzzinām no publiskajā telpā pieejamās informācijas.»

Streļčenoks ir pirmais KNAB vadītājs, kurš uzsācis pārbaudi pret ministru prezidentu un izmanto to cīņā par savu amatu. Intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» viņš apgalvoja, ka uz viņu izdara politisku spiedienu, proti, premjerministres biroja vadītājs interesējies par Streļčenoka komandējumu uz Kuveitu.

«Un es zinu to telefona sarunu, tas bija manā uzdevumā jautājums par lietderību braucienam uz Kuveitu. Pirms es parakstu, es tos pašus jautājumus uzdodu arī ministriem. Un es gribu zināt, ja brauc uz Kuveitu, es gribu zināt, kāpēc un kādi ir mērķi. Palūdzu biroja vadītājam sazināties un pajautāt. Un tas jautājums, ko biroja vadītājs uzdeva bija, vai ir lietderīgi braukt uz Kuveitu, ja ir tik daudz, ko darīt šeit Latvijā,» paskaidrojusi Straujuma.

Straujuma lielas cerības likusi uz Ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kam būtu jāvada Streļčenoka atbilstības amatam izvērtēšanas komisija, taču Kalnmeiers tam nepiekrīt un nesaskata KNAB vadītāja darbībā tādus pārkāpumus, par kuriem būtu jāsasauc komisija.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB, Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats