18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Dombrovskis: Vilka teiktais bija brīdinājums par priekšvēlēšanu populismu
Dombrovskis: Vilka teiktais bija brīdinājums par priekšvēlēšanu populismu
Autors: BNA.LV / 11. jūnijs 2014, 15:20
Kā intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» norāda ekspremjers Valdis Dombrovskis, finanšu ministra Andra Vilka teiktais par diskusijas nepieciešamību saistībā ar nodokļu celšanu bija brīdinājums par priekšvēlēšanu populismu.


Finanšu ministrs Andris Vilks aicināja sabiedrību piedalīties diskusijā par nepieciešamību celt nodokļus, jo zemo nodokļu dēļ Latvijas valsts budžetā pietrūkst līdzekļu visu interešu apmierināšanai.

Kā norāda Dombrovskis, tad Vilka rakstam bija daudz atreferējumu ar skaļiem virsrakstiem, taču ir svarīgi lasīt pašu pirmavotu jeb paša Vilka teikto. Kā Vilks rakstījis, pašreiz Ministru kabinets nekādas izmaiņas nodokļu politikā negrasās ierosināt. Ja nākamā valdība turpinās iesākto kursu, tad darbs būs saistīts ar darbaspēku nodokļu samazināšanu. Dombrovskis piemin, ka Vilka teiktais bija brīdinājums par pirmsvēlēšanu populismu.

Tāpat viņš norāda, ka jāatceras, ka budžetam ir divas puses – ienākumi un izdevumi, kuriem jāpanāk sastarpējs līdzsvars. Dombrovskis piebilst arī to, ka papildus ienākumus var sniegt ekonomikas uzplaukums un cīņa ar ēnu ekonomiku, un tāpēc svarīgi, lai valdība spētu izstrādāt jaunu ēnu ekonomikas apkarošanas plānu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats